…men så lite tid att göra det på…

Vi har varit på kurs på Finnbo för Jenny Damm! Någon myntade uttrycket ”Jennyal” (uttalas genial) och jag kan bara hålla med. En så otroligt givande kurs där Harry var sååååå duktig! Jag är så galet nöjd med min lilla prins att ni inte kan förstå!

Mer info om Jennykursen samt bilder och filmer kommer med lite tur imorgon. Det kommer att ta några timmar att fixa allt med text, bilder och filmer och de timmarna har jag inte ikväll! Så håll ut, imorgon kommer det förhoppningsvis!

Därför kommer jag att berätta om dagens utställning istället. Men bilderna därifrån får ni vänta lite på. Det var det där med tiden som sagt…

Jag mötte upp Elli i Laxå vid 7.00 och sen åkte vi tillsammans till Larv. Körde inte fel en endaste gång, grymma vi är! Harry var pigg och glad trots att det i hans ögon, bara var en utställning. Träffade massor av trevligt pinscherfolk och det är det roligaste med utställning!

Innan jag skulle in i ringen med Harry så skulle jag visa snyggingen Ivar. Jag tyckte vi skötte oss riktigt bra, men resultatet blev tyvärr en tvåa. Kritiken var super, skulle ha varit kul att veta varför det blev en tvåa istället för en etta. 

Fördelen med en tvåa var att jag då hann värma upp Harry innan vi skulle in i ringen. Han var duktig och viftade till och med på svansen, skoj! Annars brukar jag få lyfta upp den själv eftersom han står och ser ut som ”Ta mig härifrån!”.

Harry blev placerad som tvåa efter Poppis i championklassen, de var bara de två med. Båda fick ck. Jag tycker att Ivars kritik var bättre än Harrys, men trots det var resultatet annorlunda. Då kan man fundera på om domaren tycker att alla championhundar ska ha ck – bara för att de är champions. Eller om hon ansåg att de tre championhundar (en tik som också fick ck) som var där förtjänade ett ck. Av 19 hundar på plats fick 9 stycken tvåor och sju stycken ck, resten släta ettor.

Jag är glad över Harrys ck! Han placerade sig som nummer 4 i bästa hane. Sist med andra ord eftersom det var fyra hanar med ck. Men ett ck är ett ck. I mina ögon är han en hund som ska ha ck.

Harrys kritik av domaren Paula Heikkinen Lehkonen, Finland:
Bra storlek och korrekta proportioner. Huvudet kunde önskas aningen längre. 
Bra profil. Lång hals. Aningen framskjutna skuldror och något bred
i fronten. Djup, aningen kort bröstkorg. Ryggen kunde önskas fastare. 
Välvinklad bak. Bra päls och färg.

 

Stort grattis till alla bra resultat, men ett extra grattis till de två hundar som tog cert och BIR och BIM – Texas och Tempest! Glada mattar i snörena, speciellt Texas matte eftersom han dessutom blev champion idag.

Sen måste jag berätta om hur himla duktig Harry var idag (förutom när han var i sin bur och bara skällde…)! Mattes finaste kille, stolt, glad och så förbenat söt att man bara vill pussa på honom! Det sötaste han gjorde var när det kom en regnskur och vi samlades i vårt tält. Dår stod en stol med en filt i, vem tror ni hoppade upp i stolen och knölade in sig i filten, med lite hjälp av Susanne, och låg där och bara mös. Mattes gullkille!

Nu ska jag promenera vovvar, isa Harrys ben och sen SOOOOOOVA!!! Det har varit riktigt dåligt med den varan de senaste nätterna…

Håll utkik efter bilder och filmer här framöver! En liten bild tänker jag dock bjuda på. Det är jag med mina snygga hundar, Harry och Ivar! Jag ska ställa Ivar fler gånger, någon gång så ska vi väl få bättre resultat! Envis som jag är!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation