Nu har Harry fått alldeles för mycket uppmärksamhet, både här och på Fejjan, så Hilja ber att få protestera lite. Min tur säger hon.

Ok, säger matte. Klart Hillan förtjänar ett eget inlägg. Imorgon kommer jag att blogga om alla turer kring Harrys nacke. Han är ”bra” just nu, upptäckte däremot att höger bog inte är bra… Alltid ska det vara något. Men mer om det imorogn, nu time for Hillan!

Igår gjorde Hilja och jag årets första cykeltur. Och det blev inte direkt kort… Jag var helt slut i benen och behövde till och med hoppa av cykeln och gå, pinsamt! Så kan vi inte ha det, så den här rundan ska vi cykla minst en gång i veckan från och med nu! Hiljas kondition är hur bra som helst, hon var knappt flåsig!

Idag har det varit agilityträning och vi körde en hoppbana, den var från Lidingö bks KM tror jag Inger sa. Det gick bra, Hilja lyckades nolla banan säkert två gånger. Men hon har inte den där farten jag vill ha än. Jag sprang även två gånger med Cocos och hon gjorde två helt klockrena lopp, duktigaste! Cocos har världens driv och sug, så kanske jag upplever Hilja som lite långsam pga av det?

Att Hiljas slalom är långsamt beror på att hon inte kan det än. Vi tränar ju med bågar och då går hon snabbare för hon blir mer säker. Men jag känner att hon inte tar i så där som jag vill att hon ska göra. Vi filmade lite idag och så som Hilja springer på de två sista snuttarna när vi kör en U-bana vill jag att hon alltid ska springa. Där driver hon på bra och rör på benen allt hon kan.

När vi kör bana känns det mer som om jag får vänta in henne och blir stillastående. Hon gör vissa delar av banan riktigt bra tycker jag, när hon vet vad som förväntas av henne drar hon på mer, som raksträckan ner mot röda tunneln och målrakan. Positivt är dessutom att hon trots att det blir några missar ändå hoppar, förut kunde hon stanna och undra vad jag menade. Nu försöker hon iaf och det känns jättebra.

Hennes utveckling går helt klart framåt, jag känner på mig att hon kommer att bli en duktig agilityhund tids nog! Det gäller bara för mig att förvalta henne rätt och stärka henne i att hon vågar ta för sig och springa på.

Vi körde några gungor på slutet. I början sprang hon på sidan??? Kändes som att hon fånade sig lite samtidigt som hon var lite rädd. Men sen släppte det och hon gjorde några fina gungor som jag var mycket nöjd med. Det var en ganska intensiv träning idag där hon fick springa mycket, men trots det höll hon ihop bra. Duktig Hilja! Längtar tills hindrena kommer tillbaka till klubben så vi kan åka och träna korta pass flera gånger i veckan.

Nu lite bilder och film!


Hilja har fått ett nytt halsband, sååååå himla fint!

Årets första cykeltur, reflexvästen på så att ingen misstar henne för något annat.

Hon blev aningens skitig…

Hörrni, kom ihåg att ändra uppspelningskvalitén, det blir så mycket bättre bild! Klicka på ikonen som ser ut som ett kugghjul, så ändrar ni där till 1080p.

Vad tycker ni? Är jag för hård i min bedömning av hennes fart? Jag tycker ju att hon är duktig, men skulle önska mer aktivitet i benen. Men jag kanske är hemmablind. Hon har ju ganska stora språng när hon springer, hon kanske är snabbare än vad jag upplever.

9 Thoughts on “Hilja

 1. Jag tycker att det ser fint ut men jag kan ju iof inte så mycket om agility ;)
  Halsbandet var verkligen jättesnyggt, har länge klurat på att beställa ett halsband från Minxdesign!!

 2. Kul att läsa ett Hiljainlägg =)
  Blev sugen på att åka hem och ta en cykeltur, men jag har alltid sån ångest om vem som ska få följa med. Tycker synd om de andra ;) Men det får nog bli det, himlans bra konditionsträning.

  Ska se filmen ikväll.. Men klockar du nånsin hundarna? Då kan du ju jämföra H och H. Klocka en bana utan slalom tex (om det inte känns helt klart än) och en bana med slalom för att se hur stor skillnad det blir. Så kan du jämföra henne mot Harry. En ren hoppbana med bara hopphinder och tunnlar kanske är enkalst.

 3. Helt klart kan man få fram mer fart i henne! Men hon är ju fantastiskt duktig och du med! När hon blir säkrare så kommer nog farten :)

 4. Låter lite som min Wille också. Han är också sådan i början – tänker efter litegrann och ökar ju mer man tränar. Men med honom får man också vara noga med att inte träna för svårt eftersom han inte riktigt vågar ta i då eftersom han ändå måste svänga och trixa hela tiden. Kör också med bågar, och märker jag att farten slappar till sig stoppar jag på stödbågar och hetsar igång hunden REJÄLT.

 5. Hon påminner om hur Colt var när jag tränade honom, eftertänksam. Så fort han visste vad han skulle göra växlade han upp, annars avvaktade han på mina kommandon. Du ska se med mer träning och erfarenhet kommer hon att öka :)

 6. Ylva on 19 mars, 2012 at 00:02 said:

  Ser ganska bra ut tycker jag men jag tror det finns mer tryck. När det är enkelt och rakt ligger hon på bättre än vid svängar och lite mer handling. Det känns som om hon kanske inte är stensäker på vad som förväntas då? Kan det handla om självförtroende kanske?

 7. Håller med träna lätt och öka självförtroendet. Då kommer farten, hon är inte direkt långsam i banan tycker jag, tror det kommer med mer mognad. Hon har förvisso åldern inne för att vara mogen, men hon har ju tappat mycket tid pga skada.

 8. Jag tycker att hon ser fin ut, det finns ju definitivt mer tryck att plocka fram, men så snabbt som hon går rakt fram på mediumhöjd kan hon förmodligen inte springa när det är large och svänger oavsett. Hur ser det ut om/när du kör handling på lägre höjder?

 9. Johanna on 18 mars, 2012 at 23:48 said:

  Hon har ju helt klart kapaciteten att springa fortare! Ser man ju som sagt klart i de raka partierna! Jag skulle träna superlätt! Meija sprang bara rakt fram i ett år… Jag tror verkligen på det konceptet. Sen smög jag in svängar med mycket rakt efter… ;) . Har resulterat i ett hindersug och en hund som tycker att hon är bäst. Sen kanske jag får äta upp det i de högre klasserna, men det ”problemet” tar jag gärna bara jag har en hund som tar för sig! Tror Hilja kommer bli en superkelpie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation