Hejja har inte testat mycket agility, men nu lär det bli mer valpövningar när man kan träna utomhus. Det finns så himla mycket en agilityhund behöver kunna, så nu är det dags att börja nosa på de viktigaste sakerna.

Det vi kommer att lägga mest träning på är att kunna befinna sig vid banan utan att bli galen när andra kör. Känner redan nu att det är tufft för unga fröken. Sedan ska vi även träna på sitt/ligg – stanna kvar, springa mot leksak, runda hinderstöd, springa i tunnlar, leka bangleken med gungan, tasstarget och mycket annat.

Ja, jag kommer att köra två-på-två-av eftersom jag inte känner att jag har tiden eller kunskapen om Running contacts. Kanske jag kör rc med nästa hund. Eller nästnästa, hehe.

Men oj vad skoj det är att träna med Hejja! Hon ger allt hela tiden! Att träna samtidigt med andra hundar går bra, men vi har inte testat så mycket när andra kör agility. Det gäller att fråga om det är ok först, för jag kan ju inte garantera att hon inte springer fram, än. Lydnad är däremot inget problem, även om det skojas och stojas.

Hilja har fått träna lite agility idag hon också. Vi har ju haft stora problem med slalom, men det känns som att vi äntligen är på rätt väg. Hon jobbar så fint så och kan göra fel utan att bli ledsen. Vi ska inte tävla (officiellt) innan 4 maj, men ni kan tro att det rycker i tävlingstarmen. Kolla bara här på filmen vad duktig hon är:

Harry är ett litet orosmoment. Han har haltat på höger bak, men om det är åldersstelhet eller att han har ont vet jag inte. Och hur vet man det? Han haltar de första stegen, sen när han fått röra sig en bit blir han ohalt och rör sig normalt med bra tryck i steget. Han har ju blivit stelare den senaste tiden, men tänkt om han dessutom gjort sig illa och är halt på riktigt.

Vi har en tävling inbokad i Linköping nu på lördag och jag velar fram och tillbaka. Ena dagen tycker jag han ser bra ut, nästa inte och så vidare. Bläää, om han bara kunde säga att han är lite stel och att det inte är någon fara. Han fick köra några slalom idag och ett par låga hopphinder. Han har inte varit mer eller mindre halt efter vila. Det enda jag vet säkert är att han var jäkligt glad ute på appellplanen idag. ;)

Nåja, det är några dagar kvar tills jag måste bestämma mig om jag kan åka eller inte. Jag vill ju tävla med Harry och Harry vill garanterat det han med. Men vi får se närmare helgen.

 

Det ligger några nya fotoalbum uppe nu.

9 mars Klubben

15 mars Vallning -

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation