I helgen var jag till Fagersta och tävlade med Hiljas brorsa Colt. Han gick så fint så och jag är väldigt nöjd med honom. Det var tre hopplopp (klass 2) som vi körde. Det första orsakade jag en vägran pga fel handling, men annars bra även om Colt var väldans laddad. I lopp två nollade vi, men fick en stor sväng i början. Tyvärr blev vi 8a och det var 6 pinnar. I sista loppet nollade vi igen! Och då fick vi till ett riktigt bra lopp! Men inte räckte det då heller. 7a blev vi, 6 pinnar…

Blä, surt att göra så bra ifrån sig och att det ändå inte ger utdelning. Det har blivit hårdare i klass 2 helt klart. Nåja, nya tag så kommer nog en eller annan pinne så småningom. Roligt var det, att åka på agilityäventyr med finaste Colt! Här kommer en liten film på det sista (och samtidigt det bästa) loppet för dagen.

Eftersom det var så bra upplägg på Fagerstas tävling så hann jag hem i tid för att åka på utflykt med familjen. Vi skulle första spana in ormarna på Öby kulle, men de tyckte det var för blåsigt gissar jag. Vi får åka dit igen helt enkelt. Efter Öby kulle åkte vi till Sörön, vårt favoritställe big time! Där finns det massor av vit- och blåsippor, men inte just denna gång. Vildsvinen hade varit och bökat och förstört och sedan behöver nog blommorna några dagar till på sig. Vi får åka tillbaka dit också.

Men, naturen vid Öby kulle är fantastisk och passar sig ypperligt för lite fotograferande så det blev det, brist på blommor till trots. Här kommer massor av bilder, för att se alla klickar du bara på länken här nedanför.

- Bilder från utflykten på Sörön -

Jag har sportlov nu, det är så skönt att vara ledig. Agge är så rackarns snäll att han låter mig ligga i sängen en stund på morgonen. Jag är verkligen ingen morgonmänniska, men att sitta uppe sent på natten gör ja tyvärr alltför gärna…

Igår sken solen och jag tog med mig hundarna ut i skogen! Vi tog med oss Knytta också, Agge lämnade vi hemma hos Knyttas lillhusse Liam. Win-win liksom. Kameran följde med och jag fotade en del. Det var oerhört avkopplande att se hundarna njuta så, man mår gott i själen av att bara vara och se hur de rusar omkring alldeles lyckliga.

Jag ligger lite efter i fotoredigerandet, men här kommer ett helt gäng album. Men lite smakprov från gårdagens skogspromenad förstås!

- Harry 4a i Årets arbetande pinscher

- Promenad med Biggan och hundar

- Skogspromenad i Tripphult - 

Då har jag äntligen kommit ikapp med alla bilder. Ja, de flesta har ju redan sett några på Facebook, men jag gillar att ha alla bilder samlade här på hemsidan, det är viktigt för mig. Jag gillar ju att fota och det är väldans kul att ha massor av bilder på hundarna.

Jag gör fotoböcker varje år, både till Agust och hundarna. Inser att jag har många riktigt fina bilder på allihopa. Underbart!

Här kommer ett helt gäng med album:

2013

Snöbus med Era och Gavi

Uddestorp

Julen på Åland

 

2014

Promenad vid Säbylundssjön

Hemmamys i soffan

Bus i trädgården

 

Och så lite smakprov förstås.

Vi åker alltid till Sörön på våren och fotar hundarna bland alla vitsippor. Men nu tänkte vi se hur det ser ur på hösten. så vi åkte dit nu i helgen. Det är väldigt vackert där, men som finast är det på våren. Vi tog en del bilder, vill ju gärna ha bilder längs med hela Hejjas uppväxt.

Det blev en del bilder, du ser ett smakprov här nedanför, alla bilder hittar du om du kikar in i galleriet.

- Bilder från Sörön -

 

Igår hade vi årets sista månadstävling. En väldigt trevlig tillställning som Helen passade på att fota, bästaste du! Det är sååå kul att ha bilder på sig själv och hundarna. Efter tävlingen åt vi en smarrig smörgåstårta och firade de som vann månadstävlingarna.

I small och medium tog Tina hem vinsten med sina hundar. I large knep Elektra vinsten! Wohoo!

Hur gick det för mig igår då. Jo, Harry diskade jag i det svåra loppet. Jag hamnade hjälplöst efter vid ett ställe och då var man rökt! I det lätta loppet nollade han! Cocos klarade den svåra svängen, men sen drog hon in i en tunnel som jag inte alls hade planerat… I lätta loppet diskade hon sig när hon drog förbi en tunnel… Men många fina delar! Hilja diskade svåra loppet på samma ställe som Cocos, men även hon klarade den svåra svängen! Hon hade jättefin fart med!! I lätta loppet fick vi fem fel i slalom och lyckades vinna klassen.

Med Hejja flyter allt på så himla fint! Hon fortsätter vara en exemplarisk valp! Jag har börjat klicka in henne, sååå roligt! Vi leker lite varje dag och banne mig, den lilla flickan kan kampa! Idag började jag putta lite på henne och en gång puttade jag nog lite för mycket för då blev hon förbannad och högg mig i handen. Humör har hon med.

Hon är helt ljuvlig och helst vill jag bara pussa på henne hela tiden! Hon lyssnar ganska fint på Harry och Hilja. Idag låg Harry och tuggade på ett ben och Hejja gick fram. Harry morrade med hela kroppen, men lilla Hejja ålade sig fram och försökte sno det. Hon hade tänderna runt benet, men vågade inte riktigt sno det. Jag fattar inte hur hon vågar sig fram när Harry låter som ett helt åskoväder! Tuff liten tjej eller bara dumdristig?

Hilja som jag aldrig hört morra har idag gjort det för första gången! Hejja vill gärna springa fram och kika i de andras matskålar. Jag har tagit bort henne innan hon hunnit fram, men ibland missar jag. Förut har Hilja bara bett mig om hjälp, men idag blev hon arg! Jag blev väldigt förvånad över att höra min väna Hilja morra djupt från magen! Men det gjorde iaf att Hejja tvekade att gå fram! Bra Hilja!

Hilja har annars lärt sig gilla det lilla pyret och de leker så fint tillsammans nu! Så härligt att se mina tre hundar ha så stor glädje av varandra! Finaste!

Helen fotade inte bara månadstävlingen igår, i fredags fotade hpon mina hudnar bland höstlöven! Så himla fina bilder!! De kommer snart! Måste ju fixa lite först, välja ut de bästa osv! Den bilden som är överst i inlägget är därifrån. Men här kommer iaf lite bilder från gårdagens månadstävling, fotade av Helen!

- Bilder från månadstävlingen – 

 

Idag har hela familjen hälsat på valparna. De var om möjligt ännu sötare denna gång. Agust var väldigt förtjust, både i valparna och Anns yngsta son. 

Jag försökte komma dit med öppna ögon, men jag föll för iDog idag igen. Hon är en härlig tjej som tar kontakt och är lekfull. Hon både pussas och bits i näsan och är så rar så. Förhoppningsvis får vi veta vem som ska till vem imorgon, eller så dröjer det någon dag till. Spännande är det! Vem ska bli min Hejja? 

Valparna blir sex veckor på måndag, det närmar sig med stormsteg!

Image

 

Jag har fixat lite bilder från Bumerangträffen, du hittar bilderna på länken nedanför.

- Bumerangträff -

Här kommer lite fler bilder från Åland. De är från början av juli, hinner inte riktigt med härmed all bildredigering och bloggande… Borde även fixa lite med hundarnas sidor här på hemsidan, men det får bli ett senare bekymmer. Bilderna ser du längst ner, och en länk till alla bilder förstås.

Jag har en vecka kvar av min semester, känns konstigt att börja jobba igen. Men efter en vecka på jobbet så känns det helt vanligt igen.

Igår var jag hela dagen i Linköping. Träffade Hiljas agilitylag. Vilgots änglar heter vi och vår första tävling blir i Frövi 16 augusti. För första gången kommer Harry och Hilja att vara konkurrenter. Undrar hur det kommer att kännas? Kul ska det bli och jag tror att Hilja är en väldigt bra laghund. Säker och hyfsat snabb. Det är ju egentligen bara slalom som kan ställa till bekymmer.

Här har ni Vilgots änglar.

 

Annars är det en spänd och väldans nervös väntan här… Mamma Exit, som förhoppningsvis bär min nya hund i sin mage, ska valpa runt 11 augusti. Det är himla spännande, men mest nervöst. Kommer valparna att bli tillräckligt många för att en av dem ska bli min? Snälla, håll era tummar hårdare än hårdast att allt går bra och att det blir en valp till mig!

 

Nu lite bilder från Åland, på mina finaste hundar!

- Bilder från Åland -

 

Jag ligger lite efter med både bloggandet och bildredigering. Vi fotade en hel del när vi var på Åland och de bilderna vill jag ju gärna visa för er. Så här kommer två nya album, det kommer att komma ett till senare. Smakprov bjuds ni förstås på om ni inte orkar spana in alla bilder.

- Midsommar på Åland

- Posering vid bryggan -

Efter SM bar det av till Åland för att fira midsommar och mysa, sola och bada. Lugna, sköna dagar och helt underbart väder. Nu är vi hemma några dagar för att snart åka tillbaka. Jag ligger lite efter med allt bildfixande. Har fotat massor på Åland, flera fina bilder blev det.

Men innan jag kan fixa med dem så måste jag göra klart alla fantastiska SM-bilder som jag har fått. Åh, vad jag är lycklig över att jag har fått så många fantastiska bilder. Jag är så lycklig över varenda bild på mig och min pinscherprins och Elektra med förstås. Jag inser samtidigt att jag verkligen lever mig in i loppen och ser närmast arg ut. Men jag lovar, inte det minsta arg – bara taggad och laddad. 

Idag har jag varit på tävlingskurs i rallylydnad. Jätteintressant och givande. Berättar mer om den i ett eget inlägg. Har fått flera bra tips och är sugen på att ge mig ut och tävla! Imorgon kör vi igen, mer kurs. Ska bli skoj!

Men nu lite SM-bilder. Det kommer att komma några fler.

- Blandade SM-bilder -

- SM Harry -

- SM Elektra – 

Foto: Martin Rimby

Foto: Martin Rimby

Foto: Maria Karlsson

Foto: Maria Karlsson

I onsdags var vi hela familjen till ett av mina favoritställen, nämligen Sörön. Där växer tusentals vitsippor och blåsippor. Så himla tjusigt är det!

Jag fotade massor av bilder, här nedanför ser du ett smakprov, för att se alla bilder så klickar du på länkarna.

Idag har Hilja och jag tävlat agility i Västerås, en disk och ett lopp med fem fel. Mer om det och om morgondagens tävling imorgon.

 

- Bilder från Sörön -

- Vitsippsbilder -