En dag på agilityjobbet, 5 disk och ett lopp med 15 fel. Kunde absolut ha gått bättre… Men det har varit en väldigt trevlig dag med massor av härligt folk!

Elektra först ut i en riktigt svår hopptrea. Vi klarar svårigheterna finfint, men jag tappar henne in i en tunnel. Agilityloppet börjar med att hon kryper under första hindret. Hon hade förflyttat sig, hunden som i princip aldrig tjuvstartar. Men det var roligt att springa med henne, speciellt hopploppet kändes fint!

Colt var duktig i hopploppet, men jag går först ner på knä (halkar) och sen kraschar jag in i ett hinder och lite senare diskar vi oss. I agilityloppet fick vi med oss hela 3 rivningar, han hade det tufft i värmen. Jag behöver definitivt skärpa till mig med hur jag handlar hans A-hinder. I två tävlingar har jag ”lyckats” få honom att stanna på toppen av A-hindret… På träning är jag duktig måste göra likadant på tävling!

Hilja gör två fantastiska lopp idag. Jag är oerhört nöjd med henne! Hon var galen, taggad till tänderna och snabb och rackarns bra! Men det var ju det där med slalom. Efter sista loppet var jag på vippen att börja gråta, men som tur var kom Biggan och sa precis rätt ord och gjorde mig glad.

Men det är jobbigt, riktigt jobbigt.

Vi har inga planerade tävlingar här framöver. Vi får se hur jag gör och vad som händer. Kanske vi tar ett uppehåll till och tränar vidare helt enkelt. Eller så anmäler jag till någon tävling. Just nu känns det som om en paus är det rätta. Det är roligt att tävla, men det är inte roligt om ni förstår vad jag menar.

Hejja var med idag. Hon är ett litet lyckopiller! Det är Hilja med! Jag är inte alls besviken på henne, utan på hela slalomsituationen. Vi har skitkul på banan och hon får värsta grymma belöningen efteråt och har varit galet nöjd med sig själv efter båda lopp. Så där att man ser att hon tycker att hon är grymt duktig! Lilla kelpieflickan!

Tillbaka till Hejja. Hon är så duktig vid plan. Lugn, kan titta på agility utan att hetsa upp sig. En perfekt liten tjej!

Vi träffade Hejjas syster Isa, de är oerhört lika varandra till utseendet. Lika sockersöta båda två!

 

Tävlade i Götene igår, med tre fina kelpies. Hilja, Colt och den lilla räsern Knytta.

Gick himla bra må jag säga! Knytta har jag aldrig tävlat förut och tränat en gång i februari typ. Men vi satte två fina lopp, tyvärr fel på A-hinder och balans i agilityn och så gick hon ur slalom i hopploppet. Annars rackarns bra. Hon är snabb som en vessla! Kolla hennes sladd in i tunneln i hopploppet på filmen.

Colt är bara såååå bra! Det känns verkligen som att vi är ett team och att han lyssnar så fint. I agilityloppet fick vi tyvärr en femma på balansens uppfart, men hopploppet var i det närmaste perfekt och räckte hela vägen till vinst!!! Wohoo! Äntligen!

På eftermiddagen var det dags för Hilja! Vi har ju slalomproblem, det är jobbigt. Men tack vare snälla vänner så har jag börja våga tro att det går. Massor av pepp och en fantastisk hejaskylt! Den var med i Götene och jag kände mig så laddad och glad inför vårt första lopp som var agilityloppet.

Att ställa sig på startlinjen och bara veta att vi ska ha så skoj! Jag vill känna så jämt när jag springer med Hilja! Jag var avslappnad och taggad och Hillan kändes verkligen på g! Starten var riktigt ful för att vara klass 1, sned uppfart på balansen. Jag som är rutinerad fixar ju att handla min hund så den får rak ansats, men det var många nybörjare på plats. Flera hundar halkade, kravlade och till och med trillade av.

Men inte Hilja, hon fick en fin väg och sprang så fint så. Var lite tveksam till gungan och hindret efter var slalom… Jag peppade henne som sjutton vid gungan och slalom och banne mig – hon satte det! Sen var det bara att springa hela vägen in i mål! Jag var så glad när vi gick i mål.

Mest glad var jag för att Hilja var så glad, att hon vågade ta slalomet och att hon kändes lycklig genom hela loppet. Givetvis var jag även glad att vi hade nollat, men just nu är det sekundärt. Hennes sinnesstämning är viktigare! Nu visade det sig att vår nolla räckte hela vägen till vinst!! Så häftigt! :D

I hopploppet som var någon timme senare stod slalom som hinder nummer 2, inte bra för oss eftersom vi behöver få upp lite fart och adrenalin för att fixa det. Sen tror jag att hon var mentalt trött, hon tog ut sig så i agilityloppet. Så det blev inge vidare slalom. Jag försökte att ta om det, men då blev hon lite låg så vi körde bara på. Det gör inte så mycket, men visst känns det lite jobbigt att det krånglade. Å andra sidan kan jag inte räkna med att vårt slalomproblem bara ska lösa sig direkt. Vi har ju bara kämpat i 4 år…

Aja, nya tag på lördag. Satsa fullt i första loppet och ta med pipbollen in i andra! Jag får testa lite olika sätt för att se vad som fungerar bäst helt enkelt. Viktigast är dock att jag INTE blir besviken utan ställer in mig på att det kommer gå både uppåt och neråt med detta.

Tar med mig känslan av den lyckliga, glada, laddade Hilja! Det är dit vi vill nå – i varje lopp!

Igår tävlade vi agility i Lindesberg. Hilja skulle äntligen göra sin årsdebut och Hejja skulle få vara med om sin första agilitytävling! Och så var ju Colt med förstås! Plus en massa härliga agilityvänner. Mysigt! Dessutom sken solen, allt var liksom perfekt.

Hiljas första lopp var hopploppet. En inte helt enkel bana med luriga linjer (endast en nolla i large bevisar min åsikt). Som vi förstås löser hur bra som helst. För är det något Hillan är duktig på så är det att läsa min handling och vara uppmärksam! Men sen här vi det där förhatliga hindret slalom. Som vi har kämpat med i så många år (!). Så det sket sig.


Titta bara, hon går så fint så!

Hon går in rätt, men missar portar mitt i. Jag tog om en gång, men då gick hon ännu sämre så jag valde att springa på. Ja, jag blev ledsen och uppgiven. Frustrerad är bara förnamnet. Nåja, intalade mig själv att ta nya tag i agilityloppet. Och vi gör återigen ett riktigt bra lopp, men sen har vi ju slalom… Så det sket sig igen. Och min frustration ökade ännu mer, likaså min uppgivenhet.

Inte över min finaste Hilja, hon är så bra. Det jag blir så ledsen på är att jag inte förstår vad som blir fel, varför hennes sinnesstämning kring slalom är som den är. Varför blir hon låst och varför lyckas jag inte lösa upp denna förhatliga knut vi har kring slalom. Jag har lyckats lära min Harry ett slalom som håller världsklass, men vad jag än gör så blir Hiljas slalom aldrig bra.

Jag förstår att Hilja känner av min frustration och att det inte gör saken bättre. Men efter flera års kämpande med detta hinder så är frustration svårt att undvika. Vi tar nya tag och får hjälp av världens bästa Per!

För att prata om betydligt roligare saker så tar vi fröken border collie! Som minglade runt på tävlingen som vilken världsvan tjej som helst. grymt skönt att hon är så sansad och behaglig. Vill inte ha en border collie som hänger och flänger kring plan. Så vi jobbar vidare, men starten har varit över förväntan! Duktig tjej!

Colt då. Jodå, det hade kunnat bli två superlopp för han gick så fint, så fint! Agilityloppet var grymt, förutom mitt enorma misstag på slutet som orsakade oss en disk istället för pallplats! Hopploppet var en riktig utmaning och jag tog oss runt med mycket vilja! Tyvärr blev han för tajt vid ett hinder så vi fick en femma, men vi vann! Attans! Han är sååå rolig att springa med just nu, följsam, smidig och snabb! Bästa Colten!

Nu laddar vi lite denna vecka och så kör vi igen i Götene på lördag! Woop Woop!

I helgen var jag till Fagersta och tävlade med Hiljas brorsa Colt. Han gick så fint så och jag är väldigt nöjd med honom. Det var tre hopplopp (klass 2) som vi körde. Det första orsakade jag en vägran pga fel handling, men annars bra även om Colt var väldans laddad. I lopp två nollade vi, men fick en stor sväng i början. Tyvärr blev vi 8a och det var 6 pinnar. I sista loppet nollade vi igen! Och då fick vi till ett riktigt bra lopp! Men inte räckte det då heller. 7a blev vi, 6 pinnar…

Blä, surt att göra så bra ifrån sig och att det ändå inte ger utdelning. Det har blivit hårdare i klass 2 helt klart. Nåja, nya tag så kommer nog en eller annan pinne så småningom. Roligt var det, att åka på agilityäventyr med finaste Colt! Här kommer en liten film på det sista (och samtidigt det bästa) loppet för dagen.

Eftersom det var så bra upplägg på Fagerstas tävling så hann jag hem i tid för att åka på utflykt med familjen. Vi skulle första spana in ormarna på Öby kulle, men de tyckte det var för blåsigt gissar jag. Vi får åka dit igen helt enkelt. Efter Öby kulle åkte vi till Sörön, vårt favoritställe big time! Där finns det massor av vit- och blåsippor, men inte just denna gång. Vildsvinen hade varit och bökat och förstört och sedan behöver nog blommorna några dagar till på sig. Vi får åka tillbaka dit också.

Men, naturen vid Öby kulle är fantastisk och passar sig ypperligt för lite fotograferande så det blev det, brist på blommor till trots. Här kommer massor av bilder, för att se alla klickar du bara på länken här nedanför.

- Bilder från utflykten på Sörön -

I vanlig ordning ska året sammanfattas! Det är alltid lika kul att se vad vi har gjort. Föregående år har jag redovisat precis alla tävlingar och resultat, det kommer jag inte att göra i år. Det är tråkigt att läsa och tar lång tid att skriva. Så vi väljer ut alla bra bitar och plussar på med lite roliga och tyvärr även tråkiga händelser.

Jag tycker att det har varit ett roligt och resultatmässigt helt ok år. Det jobbigaste är ju att Harry haft problem med sin nacke och att Hilja skadade sig och fortfarande inte är bra. Vi får hoppas att 2013 är ett friskare år för Hilja och att Harry får fortsätta vara lika pigg och glad som han egentligen är! Han fyller ju tvåsiffrigt i mars, hujedamig!

Men nu – vårt år 2012!

Jag har tävlat Harry, Hilja, Cocos, Elektra, Pippi och några enstaka lopp med Hiljas bröder Colt och Vicke. Mest agility, men Harry har fått pröva på lite rallylydnad samt tävlat med sitt fina lag Gubbröra med sikte mot SM 2013. Sammanlagt har hundarna och jag plockat två uppflyttningspinnar och 7 SM-pinnar (både lag och individuellt) plus en ny titel RLD-N till Harry.

Njut av en liten bildkavalkad från året som gått, de ger en rättvis bild av vad vi sysslat med under året. Jag sätter även ut vissa filmer, så ni får skratta och även gråta lite.

 

JANUARI

Januari var väl som januari är mest, ganska händelselös. Promenader och träning, vi lärde in en hel del nya trix. Alltid lika kul att trixa med Harry, han älskar det. Hilja är inte lika intensiv och bjuder inte på lika många beteenden. Jag gjorde en väldigt trevlig grej – reste till London med jobbet för att gå på BETT mässan. Riktigt härligt och skojigt! Hilja fyllde 3 år 11 januari och tränades för att bli klar för en agilitystart. Inte en endaste agilitytävling var vi på under januari.

 

 

FEBRUARI

Inget tävlande denna månad heller. Däremot gjorde Harry och jag en lite häftig grej! Vi var med i en föreställning och visade lite trix på en show som hette ”Made in länet”. Det var jätteroligt och Harry var grymt duktig, finaste killen. Men det som jag minns mest från februari var ändå den film som jag och några andra pinscherälskare gjorde. Den blev väldigt uppmärksammad, både positivt och negativt. Jag skulle kunna skriva massor om just detta ämne, men jag väljer att via filmen en gång till istället.

 

 

MARS

Ännu en månad där vi inte tävlade. Knasigt vad man kan sakna agilitytävlandet alltså. Harry fyllde 9 år 17 mars! Tyvärr firade han sin födelsedag med nackont. Typiskt, just mars var en månad där nacken krånglade en hel del. Men lika fort som han blir dålig, lika fort försvinner det.

 

 

APRIL

Äntligen dags för tävling, på hemmaklubben dessutom. Klass 3 i ridhuset i Askersund jag tävlade med gamlingarna Pippi och Harry. Det gick bra, en nolla och en femfelare med Pippi och en galen disk och en neslig rivning med Harry. Elektra fick bebisar denna månad, ljuvliga små valpar! Harry fick återigen knas med nacken, men det gick över fort.

Harry blev undersökt av en duktig veterinär som heter Laxmi B Melwani som Klickerklok hade tagit hem till sig. Det var jätteintressant och jag fick värdefulla tips om hans nacke. Hilja debuterade på månadstävlingen, äntligen! Harry började träna rallylydnad för att göra sig redo för en ny karriär.

 

 

MAJ

Det var nu det var dags, dags för Hiljas debut i officiella tävlingssammanhang. Men innan det så gick Hilja, Coocs och jag en kurs för Jenny Damm! Jenny är magisk, hon vet precis hur hon ska göra för att få ut det mesta av alla ekipage, hon fick till och med mer fart på Hilja! Men debuten då, hur gick den? Strålande, bortsett från att vi ju inte kan slalom. Hon sprang på fint, eller vi båda två sprang på fint!

Mer agility blev det under maj. I Linköping tävlade Cocos och Hilja, inga nollade lopp men fina lopp var det ändå. Dagen efter gjorde Harrys lag Gubbröra sin första start och som vi gjorde det! Vinst och SM-pinne i hoppklassen! Hurra! Hilja tävlade även i Flen, vi körde bara hoppklasser eftersom vi inte hade några kontaktfältshinder klara.

Det var klass 3 tävlingar på Kumla bk, jag var med med Pippi och Harry. Pippi tog en SM-pinne i agilityklassen på lördagen, men eftersom hon inte kändes helt fräsch så startade vi inte på söndagen. Det här blev Pippis och min sista agilitytävling, nu är hon en pigg och glad pensionär! Harry gjorde finfina lopp, bland annat en nolla i hoppklassen.

Jag tävlade Cocos och Anni på Kumlas hösttävling, 8 disk av 8 möjliga – inte bra! En annan sak som inte var bra var ju Hilja och en remiss till Strömsholm skickades iväg.

 

 

JUNI

Harry gjorde ett jättefint hopplopp på lagtävling i Bro Håbo som inte gick någge vidare för laget dock. Däremot gick det mycket bättre på Kumla bks RallylydnadsKM där Harry slog till med en andra placering med 92 poäng! Fina och duktiga hunden! Jag fick ha Era hos mig några dagar och fick även tävla honom i Frövi där jag också tävlade Harry, Cocos och Hilja.

Det gick bäst för Cocos – en vinst i agility 2 på en svår bana! Era hade vunnit hopp 2 om han inte hade rivit sista hindret. Harry var väldigt söt och Hilja var duktig som vanligt. Hilja tävlade även på Örebro bk och gjorde ett kalasfint lopp även där, det var bara slalomen som strulade. Annars nollar hon liksom.

Harry gjorde rallydebut i ett regnigt Karlstad. 85 poäng fick vi! Jättebra ju!

 

 

JULI

Semester på Åland, ååååh så skönt! Men innan dess hann vi med en agilitytävling och en rallytävling. Vi körde agility på Kanonsabotören, jag och Harry, Hilja, Cocos och Elektra. Många lopp, men få som gav resultat… Harry tävlade rally i Ånnaboda. Jag trodde att det inte skulle gå för det började åska… Men pinscherpojken lyckades hålla ihop och vi fck 94 (!!) poäng av en väldigt hård domare.

Harry var inbokad på MR hos Lennart på Strömsholm, men Harry var i alldeles för fin form för att det skulle vara värt att göra en MR enligt Lennart. Åkte till Karlstad och bodde hos pinscheruppfödaren Karin på Noticeables kenneloch blev kungligt uppassad samtidigt som jag tävlade på Värmlandsrallyt med kelpietjejerna. Det gick ok, lördagen började lite svajigt, men jag avslutade stabilt på söndagen. Hilja gjorde sitt första lopp där hon gick runt, en femma på slalomingången bara.

 

 

AUGUSTI

Harry inleder augusti med att ta hem titeln RLD-N i Fagersta. Duktigaste pinschern! Hilja debuterar i agilityklass i Västerås, fina kontaktfält! Cocos tävlar också där och gör ett kalasfint hopplopp med en rivning tyvärr.

Sen var det tävling i Frövi, som gick ganska så dåligt. Harry gjorde en fin helg med tre lopp av fyra i mål. Hilja gjorde ett toppen agilitylopp med 5 fel på A-hindret och dessutom två hela lopp med fina slalom! Elektra och Cocos var också duktiga, men något fel här och där. På kvällen efter tävlingshelgen var Hilja halt och en tråkig resa med utredning av vad som egentligen var felet startade och håller tyvärr på än idag när detta skrivs.

Jag fick låna Era igen och när Josefin lämnade honom här så passade vi på att träna lite tillsammans. Det ser du på filmen här nedanför, duktigaste hundarna! Det var KM på Kumla bk, jag körde med Harry, Elektra, Coocs och Era. Bäst gick det för Elektra som kom tvåa!

 

 

SEPTEMBER

Agility i dagarna två på Örebro bk inledde vi månaden med. Elektra gick grymt och vi tog en SM-pinne i agilityloppet. Harry och Elektra nollade båda två hopploppet på lördagen, men ingen SM-pinne. Era och Cocos tävlade bara på söndagen och det blev inga resultat. Jag fick låna kelpien Myra i hopplopept på söndagen och vi nollade och tog en SM-pinne. På vårt allra första lopp tillsammans.

Sedan blev det en tur till Bollnäs med laget! Där vi lyckades knipa en andra plats i agilityklassen av 26 lag! En SM-pinne till med andra ord! Så bra! Cocos tog en pinne i agility 2 och Elektra tog 2 SM-pinnar, plus en placering precis utanför pinnplats. Harry var fantastiskt duktig hela helgen i alla sina lopp! Så rolig helg!!!

Efter Bollnäs blev det lite tyngre, Harry skulle operera bort två knölar. Men när veterinären ringde efter operationen och berättade att allt gått bra och att det bara var fettknölar kändes livet glatt igen! Lite jobbigt var det dock att inte komma någon vart med Hiljas hälta. Vi åkte än hit än dit, men inget fel hittades.

 

 

OKTOBER

Gubbröra tävlade utan oss och knep en tjusig SM-pinne i agility i Sävsjö, grymt tjejer! Vi var inte med pga karensen efter Harrys operation plus att vi ordnade en rallytävling på Kumla bk som gick alldeles strålande arrangörsmässigt. Harry tränade vidare på fortsättningsskyltarna i rallylydnad eftersom vi hade en tävling inbokad i november.

Cocos och jag avslutade agilityåret tillsammans i Kristinehamn med att göra två superlopp! Ett räckte till vinst och det hade det andra också gjort om jag inte hade halkat i leran precis i slutet av loppet… Men en pinne i hopp blev det! Hilja undersöktes på Strömsholm av bästa Lennart och han gav mig mycket lugnande besked. Hela Hilja röntgades igenom och inget stort fel hittades, förutom det plötsligt uppkomna blåsljudet då. Hilja hade ömma muskler och en liten mjukdelsskada vid hasen. Smärtstillande, antiinflammatoriskt och vila plus efterföljande rehab skulle göra henne bra igen.

Allt såg bra ut till en början, hon vattentraskade, vibbade, blev laserbehandlad av bästa Per, novafonbehandlad av mig och utökade motionen sakta, men säkert.

 

 

NOVEMBER

Novembers stora agilityhändelse är Rättvik! Åh, så kul det är att vara där! Jag hade bara med mig Harry och Elektra, plus bästa laget Gubbröra förstås. Helgen var stolpe ut för Elektra och mig, vi hade lika bra kunnat kamma hem 3 SM-pinnar om inte om vore, nu hamande vi precis utanför, mest pga otur! Men bästa laget knep en SM-pinne i hopp, nu har vi ”bara” två kvar.

Efter Rättvik opererade Elektra bort fula juvertumörer, bara att hålla tummarna för att det var snälla tumörer. Hilja var på återbesök hos Lennart och allt såg fint ut, fick ok att börja öka lite mer. Harry debuterade i fortsättningsklassen i rally med att roa publiken, vi blev inte godkända eftersom det saknades några få poäng. Nåja, söt var han iaf! Jag tävlade faktiskt Pippi den tävlingen och det gick bra. Jag glömde ett sitt och förlorade på så vis 10 poäng, resultatet blev därmed 88 poäng.

Hilja började ledsamt nog att halta igen och allt kändes bara blä och skit! Cocos kom och livade upp oss lite när hennes husse och matte var i Budapest på en långhelg.

 

 

DECEMBER

Det började underbart med massor av härlig snö och solsken! Jag blev fotosugen och vi begav oss ut i det fina vädret. Och där slutar allt roligt just nu… För efter denna snöbusfotografering har Harry haft en låsning i nacken. Han ligger just nu i skrivandets stund inlagd på Strömsholm. Förhoppningsvis ska han bli ordentligt undersökt imorgon och sedan få komma hem till sin matte!

Jag är ärligt talat livrädd för morgondagen. Även om jag inte vill tänka eller tro det så finns de där mörka tankarna där. Tänk om det visar sig vara så illa att det enda rätta jag kan göra är att låta honom gå. Jag vill inte, vill inte, vill inte tänka de tankarna. Men likväl dyker de upp. Jag vill ha ut detta inlägg innan jag åker till Strömsholm, för tänk om mina värsta farhågor besannas imorgon. Hur ska jag kunna klara av att jobba imorgon… Inlägget är därför tidsinställt.

Åh, idag önskar jag att jag aldrig hade tagit de där vinterbilderna!

Organiserad! Så här löser jag dagarna med många starter.

Förra året var mitt första år i Bollnäs. Det var så rackarns trevligt att jag åkte dit i år igen! Och oj, vad roligt det var! Det gick rätt bra med, en stor bonus och faktiskt ganska välbehövligt för agilitysjälvförtroendet!

Jag kom hem med sammanlagt en pinne (agility 2 Cocos) och tre SM-pinnar (två till Elektra och en till bästa laget Gubbröra!)! Förutom pinnarna så känner jag mig stolt över mina 7 nollade lopp som jag lyckades fixa! I vanlig ordning blev det några diskar och femfelare med.

Elektra har gått superbra!!! Oj, vad rolig hon är att köra just nu! På lördagen nollade hon hopploppet, det gav en SM-pinne. Agilityloppet var en sketen tunnel från en nolla. På söndagen nollade vi båda loppen och lyckades komma femma (!!!) av 77 starter i agilityn, SM-pinne förstås. Hopploppet nollade vi också, men tyvärr hamnade vi på platsen precis utanför SM-pinne, attans!

Cocos och jag gjorde några bra lopp, ett bra lopp med fem fel på slalomingången. Sen nollade vi ett lopp… Men jag vet inte, det borde nog ha varit 10 fel egentligen. Fast, jag är skitglad över pinnen, för vi har haft lite otur i många lopp nu! Så vi förtjänar lite ”tur”! Ni ser på filmen, en krock och krångel vid slalom, men noll fel i resultatlistan.

Jag körde Era i lördagens hopplopp. Det blev en disk. Jag halkade omkull och fegade ur på några ställen. Delar var bra iaf. Och det är kul att köra Era! Tack snälla Josefin för att du delar med dig!

Sen har vi min finaste pinscherprins! Harry – min stjärna!

Han har varit så duktig i helgen! På lördagen nollade han både lagloppen, det var svåra banor så jag är supernöjd med honom!! Undrar när vi nollade ett agilitylopp senast… Dessutom nollade han hopp 3 och gick kalasfint i agility 3. På söndagen tävlade han bara i laget och var nära att dubbelnolla då med! En neslig rivning i agilityloppet och en slarvig matte i hopploppet så han missade hinder nr 2.

Men, han har varit en stjärna och jag är så stolt över honom. Han kändes trött i lördagens sista klass, så det var klokt av mig att bara köra två lopp på söndagen.

Nu till helgens roligaste händelse! Det att Gubbröra kom 2a i en stor lagklass. Fatta att vi lyckades komma tvåa när det var så många duktiga ekipage och lag med! Yay!! Och en agilityklass dessutom! Wihooo!! SM-pinne nr 2!! ”Bara” 4 kvar. Mera lagtävlingar, det är sååå roligt! Jag är så glad i vårt lag, vi trivs så bra tillsammans! Nästan så att man är lite ledsen över att vi har tre gubbar med i laget… Vem vet hur länge de kan springa agility. Harry är äldst i laget med sina 9,5 år. Jag vill gärna tävla det här laget flera år till!

Gubbröra på prispallen!! SM-pinne nummer 2!

Imorgon ska Harry lämnas in till veterinären… Han ska operera bort en (två?) knölar. Snälla, håll alla era tummar för min finaste prins!

Här kommer ett gäng filmer (när de behagat laddat klart…). Tyvärr blev inte alla lopp filmade, men så blir det ibland.

 
Harry

Elektra

Cocos

En hel helg i Frövi är över. Jag har sprungit hela 18 lopp under dessa dagar. 4 med Harry, Pippi, Cocos och Colt och 2 med Elektra. Pippi är den hund som varit bäst i helgen – två SM-pinnar i hoppklass blev det. Gamla tanten har lagt i en extra växel och springer som sjutton! Hur kul som helst! Pippi är halvvägs till SM nu, tre pinnar i hopp och en i agility. Det tycker jag att är väldigt roligt!

Annars är det väl inga resultat att skryta med. Vissa lopp har varit stolpe ut och många har varit nästan-lopp. Lite frustrerande när man är så nära. Jag vill ju så mycket. Roligast och mest förvånande var när Cocos drog in i ett tält mitt i banan??? Lustiga hund! Alla som känner Cocos blev djupt förvånade. Hon gör liksom inte sånt. Eller jo, tydligen gör hon det.

Hundarna har jobbat på bra och glädjande nog verkar Harrys rädsla vid starten ah släppt helt, nu är svansen glad när vi går in – hurra! Men han är lustig, för han letar sina egna vägar i starten ändå. Han har gått sjukt bra, förutom att det blir fel lite nu och då, fniss! Han är pigg, glad, full-i-fan, snabb och rolig! Underhållning – det är Harrys grej tror jag.

Här följer filmer och funderingar kring loppen. Bilderna har Solveig Finnpers tagit, tack!!

HARRY

Starterna har släppt som sagt, men det vill sig inte ändå. Harry ballar ur i starten och springer och letar efter lämpliga hinder att ta – förslagsvis de som ligger ganska långt borta från där man är. Knashund! Jag lyckas stoppa honom i agility 3 på lördagen med nöd och näppe, men tyvärr diskar vi oss i ett senare tillfälle i banan.

Delar av loppen är faktiskt väldigt bra! Han är en snabb liten hund min finaste Harry! Och underhållande… Det känns som att vi närmar oss ett lopp där vi kan gå runt, men samtidigt känns det långt borta. Oavsett så har vi haft kul i helgen och jag tror att Harry är väldigt nöjd med sig själv!

PIPPI

Två SM-pinnar i hopp!! Finaste, finaste Pippi! Hon gick bra i lördags, men igår var hon för jäkla bra! Hopploppen var båda riktigt fina, agilityloppen likaså – men tyvärr disk. Hade varit kul att veta hur långt söndagens lopp hade räckt. Halvvägs till SM är hon iallafall efter denna tävlingshelg!

ELEKTRA

Sprang bara med Elektra på lördagen. Hopploppet var bra, men tyvärr två rivningar. Den första är helt och hållet mitt fel, går på henne lite för mycket i svängen. Men vilken tajt och fin sväng det blev. Agilityloppet  är också bra, bortsett från att det blir en balans istället för en tunnel. Jag gjorde fel med alla tre hundarna där, typiskt! Elektra jobbade på bra i båda lopp! Duktig racerråtta!

COCOS

Underbaraste Cocos, så rar och så duktig. Cocos hade nästanloppen. I agility 2 på lördagen krånglade däcket (hur många largehundar som helst hoppade ramen eller sprang under) så det blev en disk. Hopploppet blev en femma på slalomingången, annars ett bra lopp bortsett från slutet som blev lite svajigt. Till söndagen hade arrangören plockat bort däcket – tur det! Agilityklass 2 blev det 10 fel i. Hon sprang förbi första hindret i starten så jag satte om henne. Sen stod jag i vägen för henne i slalomen så 5 fel där. Men trots sina 10 fel och de stora tidsförlusterna så hamnade hon på en fjärde plats!

Hopploppet som jag verkligen kände att var en Cocosbana blev det 5 fel i (missade en port i slalom) plus en utflykt till ett tält bredvid banan. Knasigaste Cocos, vad skulle du dit och göra? Man kan bara skratta åt det! Hon har aldrig gjort något liknande, när Cocos kör agility så är hon väldigt fokuserad. Nåja, jag tror inte att det kommer att hända igen. Cocos ska tävla igen redan nästa helg, i Lindesberg. Då hoppas vi att marginalerna är på vår sida!

COLT

Tre disk och ett lopp med 10 fel. Loppen med Colt är de jag är mest frustrerad över. Han är sååå duktig, men marginalerna är verkligen inte på vår sida. Vi har gjort bra lopp, men det har liksom skitit sig i varje! I sista loppet kom vi äntligen runt, men med 10 fel. Vi såg bara en vägran, men kanske han fick fem fel på A-hindrets eller balansens uppfart?  Det är så himla, himla kul att springa med Colt! Han är en underbar hund som verkligen vill göra rätt.

Igår avgjordes KM på Kumla bk. Jag deltog med Harry, Cocos, Elektra och Colt. Tyvärr finns inget lopp på film, och det är synd för flera av dem var väldigt bra. Hade varit kul att ha i efterhand. Efter tävlingen grillade vi och hade allmänt trevligt.

Hur gick det då? Jodå, varsitt fint lopp med varje hund och varsin disk med varje hund… Dvs inga resultat alls. Tråkigt, men jag väljer att komma ihåg de braiga loppen och vara väldigt nöjd med dem. Men tävlingsmänniskan i mig är förstås inte nöjd alls.

HARRY
Ni vet ju om alla våra problem med rädsla i start å så. Men idag visade Harry inget som helst! Bara det är en stor seger för mig! Agilitybanan gick först och den var rolig, men väldigt snurrig på ett ställe. Jag var sååå nöjd med Harpan när vi går i mål med endast en rivning. Vårt första lopp där vi går i mål sen mitten på april! Skönt! Och Harry var så duktig, han kämpade på med de höga hindrena. Jag vet inte varför jag inte ifrågasatte varför de var på 65 cm… Vi låg på en fin tredjeplats efter agilityloppet, perfekt slagläge inför det avslutande hopploppet.

Men det blev inte så mycket med det… Harry kom fel på hinder nummer 3 och valde att springa förbi istället för att hoppa. På ett sätt kan jag förstå honom eftersom det var höga hinder, men ändå… Annars gör han ett kalaslopp och jag är väldigt, väldigt nöjd med Harrys insats på KM. Han är min pinscherprins och jag hoppas innerligt att hans rädslor kring starter har släppt iaf lite. Han var iaf fantastiskt lyhörd och följsam under loppen, finaste killen!

COCOS
Jag trodde ju att det skulle bli en fetdisk i agilityloppet med tanke på alla lockande tunnlar överallt. Cocos är ju tunneltok nummer ett! Men hon gör ett kanonlopp och jag bara gapar när vi gick i mål! 5 fel på balansens nerfart (tror jag) och inte många tiondelar bakom supersnabba Jackaroo!! Ett kalaslopp helt enkelt! Duktigaste Cocos låg tvåa inför hopploppet.

Som vi sumpade på samma sätt som Harry. Dvs hon sprang förbi andra hindret… Annars gör hon ett fint lopp, men jag feghandlar. Men rackarns vad jag längtar efter att få tävla Cocos igen! Hon är sååå rolig!!

ELEKTRA
Det här var ju mitt säkraste kort… Men Elektra såg en tunnel som jag inte alls hade tänkt var lockande, så disk nästan direkt i agilityloppet. Vilket antiklimax liksom. Men revanschlusten var stor inför hopploppet! Vi gör ett bra lopp och kommer tvåa efter Jackaroo (som var oslagbar), duktig svart racerråtta! Men inget resultat i självaste KM då förstås. Roligt var det hur som helst, Elektra är en härlig hund!

COLT
Kaos i agilityloppet, mycket beroende på mig, men delar var fina iaf! Men i hopploppet sätter vi en snygg nolla tillsammans!! Hurra! Den har suttit hårt inne, vår första nolla! Kommer trea i loppet. Duktigaste Colten! Gissa om jag ät taggad att starta honom i Frövi!! Han är så himla kul att springa med.

 

Så fyra riktigt bra lopp lyckades jag göra! Eller egentligen var Cocos och Harrys hopplopp riktigt bra de med, bara det att vi missade ett hinder. Jag är nöjd med mig själv och jag är mer än nöjd med ”mina” duktiga hundar! Jag var även väldigt svettig och trött, inga många sekunders vila mellan loppen inte. Men vad sjutton, jag lyckades hålla fokus och köra bra. Fy sjutton vad det är kul med agility!!

I måndags var vi ju på Strömsholm hos Lennart jag och Hillan. Eller Harpan var ju med han också och även raraste Anneli! Tusen tack för sällskap, hjälp och fika! Lovely!

Resultatet är helt klart värt att hurra över! Inga fel på leder eller skelett som var min största fasa. Utan två muskler som ömmar rejält, Iliopsoas och Vastus medialis. Hilja äter nu smärtstillande i ett gäng veckor framöver samt muskelavslappnade i 10 dagar. På måndag ska vi tillbaka till Strömsholm, men då till rehabavdelningen, för att diskutera vad Hilja ska jobba med under dessa veckor. 25 juli är återbesöket hos Lennart inbokat till, hoppas på en friskförklaring då och ett slut på denna halta historia…

Lennart undersökte Hilja noga och länge, böjde, vred och bände så att jag nästan trodde hon skulle gå av. Och den snällaste Hiljan sade inte ett knyst. Finns det någon snällare hund liksom!?? Accepterar allt. Harry hade varit galen… Nackdelen med allt detta klämmande och kännande på snällaste Hilja är ju att hon börjar tycka att det är lite otäckt med folk som tar på henne. Det måste vi se till att träna på!

Vi tog även blodprov för att se om hon har några  fästingburna sjukdomar. Får resultat imorgon hoppas jag.

Känns underbart skönt att (förhoppningsvis?) veta vad som är fel. Känns dock oerhört trist att detta har tagit så lång tid. Men nu fokuserar vi framåt, sex veckor går fort! Inget mer haltande på Hilja nu, tack!

Ikväll har jag tränat agility med Harry, Colt och Cocos! Skitduktiga hundar, främst Cocos och Colt – de jobbade på galet bra idag! Blev tävlingssugen. Harry var mer i det blå, men ändå glad och lycklig så jag låt honom hållas. Viktigast att vi har roligt just nu! Hilja fick träna yttepytte lydnad, utgångsposition och ingångar, var jätteduktig!

Det var vansinnigt med knott när Hilja och jag tränade efter agilityträningen, jag fick nästan panik för att de var verkligen överallt… Fast, klockan 22.30 kanske man ska vara hemma istället för på klubben. Speciellt om man varit där sen 17.00.

Nåja, hundarna är både trötta och nöjda. Allra nöjdast är nog Harpan som lyckades sno åt sig korvpaketet och käka upp allt som var kvar, med plast och allt… Han satt i buren i bilen och måste ha lyckats sno åt sig paketet. Tur i oturen så är han en känslig kille så han hade slitit sönder all plast och spottat ut den. Ska dock hålla ögonen på honom ifall något skulle toka sig.

Tillägg 10 minuter efter att inlägget publicerades: Skit också! Harrys nacke hakade upp sig igen! Bläää, den har inte krånglat sen 11 december. Hoppas att det går över snabbt och att det inte händer igen.

Ok, det här hänt en del sen jag skrev sist. Har pratat och gråtit angående Harry. Det behövdes! ”Gillar” att gråta, men det är jobbigt förstås! Men sen känns det alltid bättre.

Fick lite tips och ett av dem var att testa flygande starter eftersom Harry blir låg i starterna. Tränade på klubben i torsdags och visst var han låg i början, men sen började det kännas riktigt bra och vi kunde jobba ihop! Självförtroendet ökade och jag bestämde mig för att köra samma melodi i Frövi, dvs springande starter och bara köra järnet oavsett om det blev fel eller ej.

Ett blindbyte som är utfört i senaste laget, men det fungerade tack vare bästaste Harpan! Från DM. Älskar bilden, trots att bytet är sent!! Fotograf: Isabella Jonsson

FRÖVI

Harry - Svår och trixig start i hopploppet, bestämde mig för att skippa hinder nr 3 för att göra starten mer flytig. Han var låg, men kom igång väldigt snabbt. Körde klart banan med endast en rivning, det kändes skitbra och vi var ett team!! Tyvärr ingen film. Det var en svår bana, 75 % diskade sig, men vi fixade den (minus hinder nr 3 då). Detta lopp gjorde min dag – jag var överlycklig över Harrys och mitt samarbete här!

Agilitybanan (finns på film) var en lätt bana, men vi diskade oss ändå, minst två gånger, hehe. Han blev låg när jag ropade på honom vid däcket så han kröp under. Detta lopp var lite mer hej å hå och ofokuserad kille, men han var iaf glad! Det kändes kul att köra tillsammans. Finaste pinschern! Bra tävlingsdag för Harry, trots diskar.

Elektra - Hopploppet blev en liten katastrof pga mig Glömde ropa på Elektra och hon drog iväg i fel tunnel förstås. Hon gjorde allt rätt, det var jag som schabblade bort loppet. Agilityloppet (finns på film) kändes så himla bra, vi fick tyvärr en rivning och efter det en vägran. Vi kom båda av oss vid rivningen. Annars ett grymt bra lopp – jag är väldigt nöjd!

Cocos - Hopploppet blev inge bra alls, så det glömmer vi. Men agilityloppet (finns på film) gick så bra förutom detaljen att Cocosråttan drog upp på balansen bakom ryggen på mig. Synd, för detta lopp hade kunnat räcka långt!

Era - Josefin var väldigt sliten och trött så jag fick äran att köra Era i hopploppet! Roligt, roligt, men jag klantade mig så vi diskade oss. Det finns en film här som Suvi filmade: klicka

7 lopp varav 6 disk och ett med 10 fel är väl inget hurraresultat, men känslan var bra i många lopp och det var kul att tävla – det kändes viktigast idag!

NÄRKE DM

DM på hemmaplan, jag hade fyra hunderbaringar att springa med: Harry, Elektra, Colt och Cocos. Kul! Hade högst förväntningar på Elektra, jag vet att vi kan göra riktigt bra lopp tillsammans hpon och jag!

Harry - Springstart och bara in och ösa, skita i felen utan bara ha kul! Det tyckte jag att vi lyckades med. Det är så underbart befriande att jag vågar släppa taget och bara köra. Jag tror att vi är på väg mot en lösning! För nu har vi kul tillsammans. Hoppas att startproblemen släpper och att vi kan ha roligt även under lite mer kontrollerade former. Harry gjorde många riktigt fina saker i båda loppen som jag är väldigt nöjd med. Det blev två disk, men ändå en stor vinst för oss – den här helgen har varit helt perfekt för mig och Harpan!

Elektra - Vi gör två riktigt bra lopp, speciellt agilityloppet är jag nöjd över. I hopploppet var jag väldigt nervös eftersom jag visste att vi hade chans på bra placering. Slutet på hopploppet blev därför alldeles för dåligt från min sida, gjorde ett knasigt bakombyte efter muren som höll på att sluta illa… Vi rev ett hinder i varje klass tyvärr, utan de rivningarna hade vi hamnat tvåa i totalen. Bra av oss!

Vi placerar oss som fyra indivuduellt!! Hurra!! Och inte nog med det, vi kommer med i Kumlas lag och då blir det ett DM-silver! Yeah!! Roligt!

Elektra är en underbar hund att springa med, hon är så förbaskat duktig! Här nedanför är det en film på Harrys och Elektras DM-lopp! Jag tittar på dem och ler! Duktigaste hundarna!

Colt - Jaa, äntligen klarar vi oss runt utan disk! 15 fel i agilityloppet, en rivning och en vägran plus en lusig händelse. Efter A-hindret ska hundarna in i en tunnel till vänster om A-hindret. Colt missförstår mig och ställer sig mellan mina ben istället och ser skitnöjd ut, sötnöt! Så fem fel till där. Annars gör han ett superduperlopp, jag är galet nöjd. Hopploppet är inte lika bra, men det är bra ändå! Duktigaste Coltebolten!

Cocos - Två disk, men oj vad jag är nöjd över Cocos lopp idag. Från slalom till hindret innan balansen i agilityloppet springer hon av bara sjutton och vi hamnar i den där berömda bubblan när allt bara flyter skitsnyggt! Sjukt bra! Avslutet i hopploppet är super, hon är den enda hund som jag lyckades genomföra slutet på banan på ett bra sätt. Najs, handlingen satt finemang där! Bästa Cocos!

Känner mg rätt sliten i kroppen efter helgen, men det är inte så konstigt. Jag är nog lite knäpp, men det här är bland det bästa jag vet, känns som jag orkar hur mycket som helst. Jag är ruskigt nöjd med mina lopp idag och tycker att jag är duktig. Visst får man säga så utan att skryta? Jag är nöjd och stolt!

Har sett en del mycket fina bilder på mig och doggsen från Frövi och DM, ska stjäla dem och sen fixar jag ett album. Men jag har snott två redan nu ikväll och slängt in. (Jag har förstås fotografernas tillåtelse att sno). Nu blir det lite tävlingsuppehåll för mig, först i mitten av juli ska jag tävla igen. Kanske klokt, men det kommer att kännas läääänge dit. Tur att man iaf kan träna lite!

Imorgon ska lilla Hilja till Strömsholm. Snälla, snälla håll en tumme eller två för att jag får veta vad som är fel och att det är enkelt att laga! Jag är nervös…


Cocos i Frövi igår, sötaste tjejen!