Ok, det här hänt en del sen jag skrev sist. Har pratat och gråtit angående Harry. Det behövdes! ”Gillar” att gråta, men det är jobbigt förstås! Men sen känns det alltid bättre.

Fick lite tips och ett av dem var att testa flygande starter eftersom Harry blir låg i starterna. Tränade på klubben i torsdags och visst var han låg i början, men sen började det kännas riktigt bra och vi kunde jobba ihop! Självförtroendet ökade och jag bestämde mig för att köra samma melodi i Frövi, dvs springande starter och bara köra järnet oavsett om det blev fel eller ej.

Ett blindbyte som är utfört i senaste laget, men det fungerade tack vare bästaste Harpan! Från DM. Älskar bilden, trots att bytet är sent!! Fotograf: Isabella Jonsson

FRÖVI

Harry - Svår och trixig start i hopploppet, bestämde mig för att skippa hinder nr 3 för att göra starten mer flytig. Han var låg, men kom igång väldigt snabbt. Körde klart banan med endast en rivning, det kändes skitbra och vi var ett team!! Tyvärr ingen film. Det var en svår bana, 75 % diskade sig, men vi fixade den (minus hinder nr 3 då). Detta lopp gjorde min dag – jag var överlycklig över Harrys och mitt samarbete här!

Agilitybanan (finns på film) var en lätt bana, men vi diskade oss ändå, minst två gånger, hehe. Han blev låg när jag ropade på honom vid däcket så han kröp under. Detta lopp var lite mer hej å hå och ofokuserad kille, men han var iaf glad! Det kändes kul att köra tillsammans. Finaste pinschern! Bra tävlingsdag för Harry, trots diskar.

Elektra - Hopploppet blev en liten katastrof pga mig Glömde ropa på Elektra och hon drog iväg i fel tunnel förstås. Hon gjorde allt rätt, det var jag som schabblade bort loppet. Agilityloppet (finns på film) kändes så himla bra, vi fick tyvärr en rivning och efter det en vägran. Vi kom båda av oss vid rivningen. Annars ett grymt bra lopp – jag är väldigt nöjd!

Cocos - Hopploppet blev inge bra alls, så det glömmer vi. Men agilityloppet (finns på film) gick så bra förutom detaljen att Cocosråttan drog upp på balansen bakom ryggen på mig. Synd, för detta lopp hade kunnat räcka långt!

Era - Josefin var väldigt sliten och trött så jag fick äran att köra Era i hopploppet! Roligt, roligt, men jag klantade mig så vi diskade oss. Det finns en film här som Suvi filmade: klicka

7 lopp varav 6 disk och ett med 10 fel är väl inget hurraresultat, men känslan var bra i många lopp och det var kul att tävla – det kändes viktigast idag!

NÄRKE DM

DM på hemmaplan, jag hade fyra hunderbaringar att springa med: Harry, Elektra, Colt och Cocos. Kul! Hade högst förväntningar på Elektra, jag vet att vi kan göra riktigt bra lopp tillsammans hpon och jag!

Harry - Springstart och bara in och ösa, skita i felen utan bara ha kul! Det tyckte jag att vi lyckades med. Det är så underbart befriande att jag vågar släppa taget och bara köra. Jag tror att vi är på väg mot en lösning! För nu har vi kul tillsammans. Hoppas att startproblemen släpper och att vi kan ha roligt även under lite mer kontrollerade former. Harry gjorde många riktigt fina saker i båda loppen som jag är väldigt nöjd med. Det blev två disk, men ändå en stor vinst för oss – den här helgen har varit helt perfekt för mig och Harpan!

Elektra - Vi gör två riktigt bra lopp, speciellt agilityloppet är jag nöjd över. I hopploppet var jag väldigt nervös eftersom jag visste att vi hade chans på bra placering. Slutet på hopploppet blev därför alldeles för dåligt från min sida, gjorde ett knasigt bakombyte efter muren som höll på att sluta illa… Vi rev ett hinder i varje klass tyvärr, utan de rivningarna hade vi hamnat tvåa i totalen. Bra av oss!

Vi placerar oss som fyra indivuduellt!! Hurra!! Och inte nog med det, vi kommer med i Kumlas lag och då blir det ett DM-silver! Yeah!! Roligt!

Elektra är en underbar hund att springa med, hon är så förbaskat duktig! Här nedanför är det en film på Harrys och Elektras DM-lopp! Jag tittar på dem och ler! Duktigaste hundarna!

Colt - Jaa, äntligen klarar vi oss runt utan disk! 15 fel i agilityloppet, en rivning och en vägran plus en lusig händelse. Efter A-hindret ska hundarna in i en tunnel till vänster om A-hindret. Colt missförstår mig och ställer sig mellan mina ben istället och ser skitnöjd ut, sötnöt! Så fem fel till där. Annars gör han ett superduperlopp, jag är galet nöjd. Hopploppet är inte lika bra, men det är bra ändå! Duktigaste Coltebolten!

Cocos - Två disk, men oj vad jag är nöjd över Cocos lopp idag. Från slalom till hindret innan balansen i agilityloppet springer hon av bara sjutton och vi hamnar i den där berömda bubblan när allt bara flyter skitsnyggt! Sjukt bra! Avslutet i hopploppet är super, hon är den enda hund som jag lyckades genomföra slutet på banan på ett bra sätt. Najs, handlingen satt finemang där! Bästa Cocos!

Känner mg rätt sliten i kroppen efter helgen, men det är inte så konstigt. Jag är nog lite knäpp, men det här är bland det bästa jag vet, känns som jag orkar hur mycket som helst. Jag är ruskigt nöjd med mina lopp idag och tycker att jag är duktig. Visst får man säga så utan att skryta? Jag är nöjd och stolt!

Har sett en del mycket fina bilder på mig och doggsen från Frövi och DM, ska stjäla dem och sen fixar jag ett album. Men jag har snott två redan nu ikväll och slängt in. (Jag har förstås fotografernas tillåtelse att sno). Nu blir det lite tävlingsuppehåll för mig, först i mitten av juli ska jag tävla igen. Kanske klokt, men det kommer att kännas läääänge dit. Tur att man iaf kan träna lite!

Imorgon ska lilla Hilja till Strömsholm. Snälla, snälla håll en tumme eller två för att jag får veta vad som är fel och att det är enkelt att laga! Jag är nervös…


Cocos i Frövi igår, sötaste tjejen!

6 Thoughts on “Frövi + DM

 1. Håller ALLA tummar, tår och tassar vi har här för att Hilja blir snabbt och enkelt frisk och lagad igen!

  Jättekul att läsa att det kändes bra med Harryboy den här hegeln, även om det blir disk så kan man ändå vara nöjd och lycklig och ha en bra-känsla! Härligt!

  Ni ser hunderbara ut på filmen! :) Duktig och glad matte och ett gäng goa snabba hundar – framförallt Harry då ;)

 2. Klart man får skryta! Man har väl en blogg för att man både vill kunna skryta och gnälla när man vill :D
  Stort grattis till Harpans lopp i Frövi (som jag ju såg), han så g så glad och härlig ut!!

 3. :D Skönt de gick bra för Hilja, FINASTE PRINSESSAN! Kram

 4. Visst får man skryta när man är nöjd! Härlig känsla!

 5. Så glad jag blir av att läsa att du och Harry har haft roligt tillsammans när ni tävlar!! Det är ju så det ska vara! :D

  Klart jag håller tummarna så hårt jag kan för Hilja och besöket hos veterinären! Kram!

 6. Tycker definitivt att du får tillåtelse att klappa dig på axeln Emma! Varför skulle bara hundarna vara de som får positiv förstärkning? Tycker att du jobbar på bra med alla hundarna! Såg att Suvis film blev mycket bättre än den jag filmade! :wink: Inser dessutom att jag behöver tänka på att min hund faktiskt kan hand in/hand ut. Det har jag inte gjort tidigare så bra att du upptäckte det!!! :grin:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation