I måndags var vi ju på Strömsholm hos Lennart jag och Hillan. Eller Harpan var ju med han också och även raraste Anneli! Tusen tack för sällskap, hjälp och fika! Lovely!

Resultatet är helt klart värt att hurra över! Inga fel på leder eller skelett som var min största fasa. Utan två muskler som ömmar rejält, Iliopsoas och Vastus medialis. Hilja äter nu smärtstillande i ett gäng veckor framöver samt muskelavslappnade i 10 dagar. På måndag ska vi tillbaka till Strömsholm, men då till rehabavdelningen, för att diskutera vad Hilja ska jobba med under dessa veckor. 25 juli är återbesöket hos Lennart inbokat till, hoppas på en friskförklaring då och ett slut på denna halta historia…

Lennart undersökte Hilja noga och länge, böjde, vred och bände så att jag nästan trodde hon skulle gå av. Och den snällaste Hiljan sade inte ett knyst. Finns det någon snällare hund liksom!?? Accepterar allt. Harry hade varit galen… Nackdelen med allt detta klämmande och kännande på snällaste Hilja är ju att hon börjar tycka att det är lite otäckt med folk som tar på henne. Det måste vi se till att träna på!

Vi tog även blodprov för att se om hon har några  fästingburna sjukdomar. Får resultat imorgon hoppas jag.

Känns underbart skönt att (förhoppningsvis?) veta vad som är fel. Känns dock oerhört trist att detta har tagit så lång tid. Men nu fokuserar vi framåt, sex veckor går fort! Inget mer haltande på Hilja nu, tack!

Ikväll har jag tränat agility med Harry, Colt och Cocos! Skitduktiga hundar, främst Cocos och Colt – de jobbade på galet bra idag! Blev tävlingssugen. Harry var mer i det blå, men ändå glad och lycklig så jag låt honom hållas. Viktigast att vi har roligt just nu! Hilja fick träna yttepytte lydnad, utgångsposition och ingångar, var jätteduktig!

Det var vansinnigt med knott när Hilja och jag tränade efter agilityträningen, jag fick nästan panik för att de var verkligen överallt… Fast, klockan 22.30 kanske man ska vara hemma istället för på klubben. Speciellt om man varit där sen 17.00.

Nåja, hundarna är både trötta och nöjda. Allra nöjdast är nog Harpan som lyckades sno åt sig korvpaketet och käka upp allt som var kvar, med plast och allt… Han satt i buren i bilen och måste ha lyckats sno åt sig paketet. Tur i oturen så är han en känslig kille så han hade slitit sönder all plast och spottat ut den. Ska dock hålla ögonen på honom ifall något skulle toka sig.

Tillägg 10 minuter efter att inlägget publicerades: Skit också! Harrys nacke hakade upp sig igen! Bläää, den har inte krånglat sen 11 december. Hoppas att det går över snabbt och att det inte händer igen.

4 Thoughts on “Strömsholm

  1. Har inte varit inne här på ett tag (sorry) men oerhört skönt att höra att det verkar ordna sig för Hilja. Ska läsa vidare om andra besöket nu.

  2. Skönt med positiva besked, håller tummarna för Hilja!

  3. Hoppas hoppas att det löser sig nu med Hilja! Fördelen är ju att hon är ung, då är ju prognosen mycket bättre att det försvinner och aldrig mer kommer tillbaka :D

  4. Vad skönt att det inte är något fel på Hiljas leder eller skelett! Håller tummarna så hårt jag kan för att detta ska vara början på slutet på denna dumma halthistoria!!

    Trist att Harrys nacke låste sig, hoppas det gick över fort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation