Igår avgjordes KM på Kumla bk. Jag deltog med Harry, Cocos, Elektra och Colt. Tyvärr finns inget lopp på film, och det är synd för flera av dem var väldigt bra. Hade varit kul att ha i efterhand. Efter tävlingen grillade vi och hade allmänt trevligt.

Hur gick det då? Jodå, varsitt fint lopp med varje hund och varsin disk med varje hund… Dvs inga resultat alls. Tråkigt, men jag väljer att komma ihåg de braiga loppen och vara väldigt nöjd med dem. Men tävlingsmänniskan i mig är förstås inte nöjd alls.

HARRY
Ni vet ju om alla våra problem med rädsla i start å så. Men idag visade Harry inget som helst! Bara det är en stor seger för mig! Agilitybanan gick först och den var rolig, men väldigt snurrig på ett ställe. Jag var sååå nöjd med Harpan när vi går i mål med endast en rivning. Vårt första lopp där vi går i mål sen mitten på april! Skönt! Och Harry var så duktig, han kämpade på med de höga hindrena. Jag vet inte varför jag inte ifrågasatte varför de var på 65 cm… Vi låg på en fin tredjeplats efter agilityloppet, perfekt slagläge inför det avslutande hopploppet.

Men det blev inte så mycket med det… Harry kom fel på hinder nummer 3 och valde att springa förbi istället för att hoppa. På ett sätt kan jag förstå honom eftersom det var höga hinder, men ändå… Annars gör han ett kalaslopp och jag är väldigt, väldigt nöjd med Harrys insats på KM. Han är min pinscherprins och jag hoppas innerligt att hans rädslor kring starter har släppt iaf lite. Han var iaf fantastiskt lyhörd och följsam under loppen, finaste killen!

COCOS
Jag trodde ju att det skulle bli en fetdisk i agilityloppet med tanke på alla lockande tunnlar överallt. Cocos är ju tunneltok nummer ett! Men hon gör ett kanonlopp och jag bara gapar när vi gick i mål! 5 fel på balansens nerfart (tror jag) och inte många tiondelar bakom supersnabba Jackaroo!! Ett kalaslopp helt enkelt! Duktigaste Cocos låg tvåa inför hopploppet.

Som vi sumpade på samma sätt som Harry. Dvs hon sprang förbi andra hindret… Annars gör hon ett fint lopp, men jag feghandlar. Men rackarns vad jag längtar efter att få tävla Cocos igen! Hon är sååå rolig!!

ELEKTRA
Det här var ju mitt säkraste kort… Men Elektra såg en tunnel som jag inte alls hade tänkt var lockande, så disk nästan direkt i agilityloppet. Vilket antiklimax liksom. Men revanschlusten var stor inför hopploppet! Vi gör ett bra lopp och kommer tvåa efter Jackaroo (som var oslagbar), duktig svart racerråtta! Men inget resultat i självaste KM då förstås. Roligt var det hur som helst, Elektra är en härlig hund!

COLT
Kaos i agilityloppet, mycket beroende på mig, men delar var fina iaf! Men i hopploppet sätter vi en snygg nolla tillsammans!! Hurra! Den har suttit hårt inne, vår första nolla! Kommer trea i loppet. Duktigaste Colten! Gissa om jag ät taggad att starta honom i Frövi!! Han är så himla kul att springa med.

 

Så fyra riktigt bra lopp lyckades jag göra! Eller egentligen var Cocos och Harrys hopplopp riktigt bra de med, bara det att vi missade ett hinder. Jag är nöjd med mig själv och jag är mer än nöjd med ”mina” duktiga hundar! Jag var även väldigt svettig och trött, inga många sekunders vila mellan loppen inte. Men vad sjutton, jag lyckades hålla fokus och köra bra. Fy sjutton vad det är kul med agility!!

5 Thoughts on “KM

 1. Men, har du ännu en agilityhund nu? Colt är ny eller? *kliar mig lite i huvudet*

  Jaja, det var ju inte det som var det viktiga! GRATTIS!! Så, det var det viktiga! Gud va skönt att det kändes så himla fint med Harpan! :D Det är sånt som spelar roll – nollade lopp bleknar i jämförelse med när man lyckas med något som felat under en lång tid! ÄNNU mer när det handlar om rädslor.

  SÅ GRATTIS, gud va skönt!

  O de fina loppen är ju bara grädde på moset ;)

 2. Aha, jag trodde det var 60 vid vinkeln på stöden, man lär så länge man lever…

  Vi får helt enkelt kontrollmäta nästa gång vi är på klubben. Jag vet inte, men jag tycker alltid att Kumlas hinder ser högre ut när de är höga än vad andra klubbars höga hinder ser ut att vara. ;) //Emma

 3. Ja, det måste vara svettigt att tävla med tre hundar! Tycker man blir trött av att tävla med en :)

  Fyra hundar var det. ;) Det knasiga är att jag gärna hade sprungit med någon till. ;) //Emma

 4. Vad härligt att Harry inte hade några rädslor i starterna och att han lyssnade så bra och var så följsam! :) Det viktigaste är ju att du är nöjd både med dig själv och med hundarna!

 5. Såg inte alla lopp, med de jag såg var väldigt fina! Tack för fina omnämnade av Jackararoo. Han var verkligene super igår, SÅ skönt att sätta två nollor med honom! Btw, tror hindren var på 60… ;o)

  Ja, superJack! Jo, Biggan mätte hindrena, de var 65. Jag tyckte de var väldigt höga iaf. ;) För min lilla pinscherkille. //Emma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation