En hel helg i Frövi är över. Jag har sprungit hela 18 lopp under dessa dagar. 4 med Harry, Pippi, Cocos och Colt och 2 med Elektra. Pippi är den hund som varit bäst i helgen – två SM-pinnar i hoppklass blev det. Gamla tanten har lagt i en extra växel och springer som sjutton! Hur kul som helst! Pippi är halvvägs till SM nu, tre pinnar i hopp och en i agility. Det tycker jag att är väldigt roligt!

Annars är det väl inga resultat att skryta med. Vissa lopp har varit stolpe ut och många har varit nästan-lopp. Lite frustrerande när man är så nära. Jag vill ju så mycket. Roligast och mest förvånande var när Cocos drog in i ett tält mitt i banan??? Lustiga hund! Alla som känner Cocos blev djupt förvånade. Hon gör liksom inte sånt. Eller jo, tydligen gör hon det.

Hundarna har jobbat på bra och glädjande nog verkar Harrys rädsla vid starten ah släppt helt, nu är svansen glad när vi går in – hurra! Men han är lustig, för han letar sina egna vägar i starten ändå. Han har gått sjukt bra, förutom att det blir fel lite nu och då, fniss! Han är pigg, glad, full-i-fan, snabb och rolig! Underhållning – det är Harrys grej tror jag.

Här följer filmer och funderingar kring loppen. Bilderna har Solveig Finnpers tagit, tack!!

HARRY

Starterna har släppt som sagt, men det vill sig inte ändå. Harry ballar ur i starten och springer och letar efter lämpliga hinder att ta – förslagsvis de som ligger ganska långt borta från där man är. Knashund! Jag lyckas stoppa honom i agility 3 på lördagen med nöd och näppe, men tyvärr diskar vi oss i ett senare tillfälle i banan.

Delar av loppen är faktiskt väldigt bra! Han är en snabb liten hund min finaste Harry! Och underhållande… Det känns som att vi närmar oss ett lopp där vi kan gå runt, men samtidigt känns det långt borta. Oavsett så har vi haft kul i helgen och jag tror att Harry är väldigt nöjd med sig själv!

PIPPI

Två SM-pinnar i hopp!! Finaste, finaste Pippi! Hon gick bra i lördags, men igår var hon för jäkla bra! Hopploppen var båda riktigt fina, agilityloppen likaså – men tyvärr disk. Hade varit kul att veta hur långt söndagens lopp hade räckt. Halvvägs till SM är hon iallafall efter denna tävlingshelg!

ELEKTRA

Sprang bara med Elektra på lördagen. Hopploppet var bra, men tyvärr två rivningar. Den första är helt och hållet mitt fel, går på henne lite för mycket i svängen. Men vilken tajt och fin sväng det blev. Agilityloppet  är också bra, bortsett från att det blir en balans istället för en tunnel. Jag gjorde fel med alla tre hundarna där, typiskt! Elektra jobbade på bra i båda lopp! Duktig racerråtta!

COCOS

Underbaraste Cocos, så rar och så duktig. Cocos hade nästanloppen. I agility 2 på lördagen krånglade däcket (hur många largehundar som helst hoppade ramen eller sprang under) så det blev en disk. Hopploppet blev en femma på slalomingången, annars ett bra lopp bortsett från slutet som blev lite svajigt. Till söndagen hade arrangören plockat bort däcket – tur det! Agilityklass 2 blev det 10 fel i. Hon sprang förbi första hindret i starten så jag satte om henne. Sen stod jag i vägen för henne i slalomen så 5 fel där. Men trots sina 10 fel och de stora tidsförlusterna så hamnade hon på en fjärde plats!

Hopploppet som jag verkligen kände att var en Cocosbana blev det 5 fel i (missade en port i slalom) plus en utflykt till ett tält bredvid banan. Knasigaste Cocos, vad skulle du dit och göra? Man kan bara skratta åt det! Hon har aldrig gjort något liknande, när Cocos kör agility så är hon väldigt fokuserad. Nåja, jag tror inte att det kommer att hända igen. Cocos ska tävla igen redan nästa helg, i Lindesberg. Då hoppas vi att marginalerna är på vår sida!

COLT

Tre disk och ett lopp med 10 fel. Loppen med Colt är de jag är mest frustrerad över. Han är sååå duktig, men marginalerna är verkligen inte på vår sida. Vi har gjort bra lopp, men det har liksom skitit sig i varje! I sista loppet kom vi äntligen runt, men med 10 fel. Vi såg bara en vägran, men kanske han fick fem fel på A-hindrets eller balansens uppfart?  Det är så himla, himla kul att springa med Colt! Han är en underbar hund som verkligen vill göra rätt.

3 Thoughts on “Frövi!

  1. Fy fasen vad mycket agility för dig!! :) Härligt! Hmm, du är alltså nära att köra SM?? Hur lång tid har du på dig att plocka de sista pinnarna?? Jobba på!!!!!!!! :D

  2. Du får motion :) . Jättekul att se filmerna! Grattis!

  3. Oj vad du har sprungit! :) Grattis till framgångarna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation