20130815-20130902 214

 Min lilla stjärna!

Helgen spenderades i bil samt på Öland. Det är långt till Öland, speciellt långt är det söndagskväll… Jag var hemma vid 01.30 igår (eller egentligen idag) och det var segt att stiga upp.

Helgen var väldans trevlig, men tyvärr uteblev resultaten. Lite ledsamt, men det är ju så det är med agility. Tur att det kommer fler chanser!

Men jag ljuger lite när jag säger att resultaten uteblev. För Hilja visade minsann framfötterna. På lördagen tävlade hon och jag individuellt i klass 1. Agilityloppet var rätt svårt och det blev tyvärr en disk, men med ett av de bästa slalomen hon gjort i sin karriär! Så jag var riktigt nöjd med det loppet ändå.

I hopploppet så visade hon än en gång hur stabil hon är och nollade med en pinne och en tredje plats som följd. Vår femte pinne i hoppklass, i agilityklass har vi ”bara” två. Det var ett riktigt fint lopp, förutom tjuvstarten då. Men med Hilja känner jag mig så säker att en tjuvstart inte rubbar vår koncentration. Jag vet var jag har henne.

Vi fick en väldigt fin rosett och fina priser. Och så fick vi ju stå på prispallen! Det tycker jag är trevligt! Fram för fler sådana prisutdelningar där man samlar alla pristagare och sen får de hämta sina priser i turordning, ser mycket trevligare ut. Sedan är det ju kul att stå på pallen förstås, fniss!

Det var lagtävlingar på söndagen, den egentliga orsaken till att vi åkte hela vägen till Öland. Det kunde ju inte ha gått sämre, noll SM-pinnar med hem… Som sagt, det är tur att det finns fler tävlingar.

Harry var ganska duktig i helgen, två disk och två lopp med 10 fel. Det var svååååra banor, mycket svårare än vad det brukar vara. Inte dåliga, utan svåra. Jag gillade hoppklasserna riktigt mycket, men agilityklasserna var i tuffaste laget. Det var maxade hinder och kluriga linjer och en stor oxer med i hoppklasserna.

Lägg till ett otäckt högtalarsystem som lät som åska, samt en störtskur precis när vi skulle gå in i sista agilityklassen så förstår ni att Harry hade det lite tufft. Men han löste det jättefint! Jag är stolt över honom, men givetvis ledsen att vi inte lyckades. Tur att vi får en ny chans redan på söndag i Örebro!

Men, trots att helgen var rätt resultatlös så har jag fått lära mig ett och annat. Jag har kommit till insikt kan man säga.

Helgens stora behållning är Hilja, min fantastiska lilla kelpietjej!

Som hon kämpat, som hon sprungit, som hon satsat och som hon har vuxit i mina ögon!

Jag känner att jag många gånger kanske varit lite orättvis mot Hilja. Nedvärdera är nog fel ord, men jag har inte riktigt trott på henne. Inte räknat med henne på riktigt. Hon är en duktig hund, men har saknat det lilla extra. Vi har haft en del svårigheter att tampas med, hon är inte alltid lätt att träna och än idag har vi inte ett bra slalom.

Men något har hänt i helgen. Och det är högst troligen jag som ändrat inställning, som börjat förstå att Hilja utvecklats till en fantastisk liten hund! Hon kämpar hårt för att gång på gång visa att hon duger och faktiskt är en hund att räkna med. Äntligen har jag fattat! Att jag har en sjukt duktig hund och att hon förtjänar att jag ger allt i varje steg på banan!

För hon kan! Och hon är duktig! Vi kan slåss om placeringarna i klass 1!

Det är roligt att äntligen kunna känna och förstå att vi har utvecklats massor och att kunna ställa sig på startlinjen och känna en enorm glädje för att få köra ett lopp med min finaste kelpietjejja!

Att jag ska vara så förbaskat trög emellanåt…

Hiljas bästa lopp från helgen var lagloppet i hopp B. Svår bana med en stor oxer. Många svängar och som krävde offensiv handling där man behövde kunna lämna hunden och sticka för att hinna hjälpa hunden med de svåra linjerna. Och som vi sprang! Som Hilja jobbade! Resultatet blev ett nollat lopp, på en bana som definitivt är en av de svåraste Hilja någonsin sprungit! Coolt!

Det har varit svåra banor i helgen, men Hilja har inte tappat sugen eller farten. Hon har kört full fräs från start till mål! Och – grymma slalom hela helgen!! Så himla bra! Jag är imponerad, eftersom vi inte tränar slalom alls.

Vi har inte tränat på slalom sen början på juni eftersom hon blev så låg. Men kanske vi kan ta upp slalomträningen igen nu när hon visat att hon börjar bli säkrare. Jag har en plan hur jag ska lägga upp det, för att öka hennes motivation och snabbhet i slalom.

En helg som inte gav speciellt mycket – gav mer än vad jag hade räknat med ändå. Så bra det blir ibland!

Nästa helg tävlar vi i Örebro, både Gubbröra och Vilgots änglar. Revansch!

Nu en film på Hiljas pinnlopp på Öland. Tyvärr filmade vi inte något laglopp (hade glömt filmkameran hemma), men det ska vi göra nästa helg, lovar!

Vet ni, i klass 1 och 2 får det bara vara 4 delar på långhoppet. I Hiljas lopp var det fem. Det var en person som berättade det för mig. Vet ni om samma regler gäller för lagklass? Max fyra delar där också?

Inte för att det gör mig speciellt mycket, men jag undrar bara.

En annan sak, mycket viktigare än antalet delar på långhoppet är att Hejja fyller tre veckor idag! Nästa vecka på tisdag ska jag hälsa på valparna, längtar!

2 Thoughts on “Öland

  1. Snyggt lopp! :)
    Du är typ den förste jag lärde ”känna” via internet/blogg – o jag följer er än idag ;)

    O du!! Grattis till valpen!! <3 Blev det en BC eller?

  2. Lagklass går ju som klass II så där är fem delar ok.

    Ses på lördag, jag ringer när jag lämnar Tranås så ni vet när jag dyker upp :) För du ska inte dit va?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation