I helgen tävlade vi lag i Göteborg. Det gick precis som de andra tävlingarna den här säsongen – dvs inte alls. Det är inte Gubbröras år i år, inte Vilgots änglars heller. Men det känns som att det inte gör något. Minnena, upplevelserna och känslan från förra kvalomgången kan ingen ta ifrån mig. Jag är fortfarande galet lycklig att jag fått uppleva ett agility-SM med min finaste pinscher.

Det finns en liten chans att vi kan kvala även detta år, men det börjar kännas tufft. Om vi kvalar blir jag förstås kalasglad, men om vi inte lyckas så kommer jag inte att bli ledsen. Jag har fått uppleva så himla mycket med min finaste pinscherkille och mer ska det bli. Hilja är fortfarande ung, jag känner ingen större stress med henne. Går det så går det.

Harry tävlade bara på lördagen. Han gjorde tre fina lopp och ett lopp där han inte ville vara med. Han hade bra fart, gjorde fina slalomingångar, kändes strålande glad, lyssnade toppen och var allmänt söt. Förutom i ett lopp då. Inte så konstigt då det regnade i sidled… Undrar varför jag tog ut honom ens. Han borde inte behöva utsättas för agility i det vädret, för han gillar det inte. Nästa gång ska jag tänka klokare.

I närheten av Göteborg-Mölndal bk finns ett militärområde och en skjutbana. Det gjorde att jag tvekade att ens åka dit med tanke på Harrys skotträdsla. Men vi beslutade att åka och tur var det! Det var inte mycket skott under helgen, men det pangade lite till och från. Det bästa av allt var att Harry inte brydde sig!! Han lyssnade och tittade på mig, sänkte svansen, men lika fort åkte svansen upp igen och han blev glad och sprallig. Hurra!!! Så skönt att se.

Hilja är ju skottfast, så underbart! Men något Hilja inte är är slalomsäker… Hon som gjort så himla fina framsteg i slalom under sensommaren/hösten har nu gått tillbaka alldeles för långt. 8 lopp körde vi, endast ett slalom satt… Och det var på håret. Det känns väldigt ledsamt och jag blir även frustrerad för jag vet inte vad som är fel.

Jag kan bara gissa och då misstänker jag att det beror på att jag försökt träna slalom igen. I slutet på maj slutade jag träna slalom, jag körde det endast på tävling. Hiljas slalom blev säkrare och säkrare och nu senast på Öland gjorde hon superfina slalom! Jag tänkte då att jag kanske skulle kunna börja träna slalom (på klubben alltså), men tydligen inte…

Jag känner mig ledsen, för i övrigt går hon så himla fint! Men vi kan verkligen inte avancera när slalom är så dåligt. Vi står och trampar på samma ställe eller till och med lite åt fel hål – bakåt. Jag är helt tom på idéer och känner ett sting av hopplöshet inför vårt problem.

Jag vill verkligen kunna köra agility med Hilja och inte behöva oroa mig för slalom. Jag vill kunna hjälpa henne att bli säkrare och snabbare. Jag vill kunna träna ingångar, utgångar, byten och allt annat som en agilityhund behöver kunna. Men jag kan inte. Det känns väldigt ledsamt och jag tycker det är jobbigt att jag inte klarar av att träna henne.

Jag har dock inte gett upp, utan bett Per om hjälp. Per är otroligt duktig på att träna hund och han brukar alltid lösa mina bekymmer, vad de än må vara. Så jag lägger allt mitt hopp till Per, att han ska hjälpa oss ur denna svacka.

Mitt största bekymmer är inte att Hilja inte kan slalom, utan att hon blir låg och ledsen när det handlar om slalom. Jag har tusen gånger hellre en hund som vill och försöker och gör fel på fel, än en som blir osäker, låg, långsam och ger upp. För det gör mig osäker och gör att jag nästan vill ge upp. Men bara nästan…

Håll tummarna att Per lyckas vända vår nedåtgående trend.

En annan sak som däremot är mycket roligare att tänka på är att imorgon är dagen då Hejja kommer hem!!! Wohooo!!! Jag har svårt att fatta att när jag åker från Ann imorgon så är det med en ullig, liten gullig, bitade och pussande border collievalp. Snälla Karin följer med så jag kan ägna bilresan åt att titta på valpen och lukta, pussa, gosa, drömma, klappa, klia, titta och längta! Häftigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation