Måste ju skriva lite om Hejjas utveckling. Hon har fyllt 5 månader, stora tjejen!

Hon är så himla bra på alla sätt och vis. Men vi har ett problem och det är att hon totalt skiter i mig när vi är ute och hon är lös. Eller när hon är ute i trädgården hemma. Hon kommer inte när jag ropar, däremot ”jäklas” hon med mig och springer förbi och vägrar att komma.

Häromdagen när vi hade varit ute på promenad hade hon lattjo lajbans… Jag tar alltid av hundarna selar och halsband när vi kommer hem, alltså utanför dörren. Sedan låser jag upp, öppnar dörren och släpper in dem. Det har fungerat bra, fram tills i onsdags. Precis när jag låst upp dörren så ser jag hur Hejja bara drar!

Rackarns hund! Slänger in Harry och Hilja och letar reda på en leksak. Och sedan börjar den svåra biten med att få henne att komma fram. För hon gillar den här katt och råttaleken som blir när hon förstår att jag vill fånga henne. Jag var genomsvettig efter att ha sprungit fram och tillbaka med leksaken och försökt få henne att börja leka. Jag lyckades till slut förstås, men det är svettigt!

Jag gissar att hon inte riktigt förstår vad jag vill av henne när vi hamnar i dessa situationer. För när vi tränar har hon inga som helst tendenser till att busa så här. Då är hon jättefokuserad på oss. Det är när det blir fritt som det blir svårt. Så nu tränar vi med lina och det går faktiskt jättebra.

Hejja har visat sig vara en självständig dam, men jag är inte orolig att hon inte kommer att kunna vara lös. Men hon kanske inte blir lika duktig som Hilja. Eller så blir hon det, men det krävs mycket mer träning än vad Hilja behövde.

Men det här är det enda som vi har lite kämpigt med, annars är hon ju perfekt! Superkul att träna med, alltid på hugget och lär sig väldigt fort. Tycker mycket bättre om att få lek som belöning än godis. Hon har tappat alla tänder förutom en huggtand i överkäken. Rumsren sen lång tid tillbaka. Gosig och väldigt social mot alla människor hon möter.

Hundmöten går mycket bättre nu, nu är det bara hög svans och lite ragg istället för skällande och studsande. Hon sliter mindre i Hiljas halsband/koppel på promenader, tack för det säger Hilja! Går fint i koppel när vi går bara hon och jag, det är betydligt svårare att gå bra när någon av de andra hundarna är med, träna träna.

Hon har inga problem med att lämnas ensam, somnar tryggt och är lugn. Ni ser ju, en fantastisk valp! Nu är det skönt med helg, hoppas att vädret är fint så man kan fota lite bus i den härliga snön!

Hejja hänger med på många olika ställen, möte på klubben är kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation