hejjahuvud

 Allvarligt, hur söt är hon inte när hon är blöt!?

Agust är lämnad till mormor och morfar, jag och hundarna åker till Åland nästa vecka. Skönt för Agge att njuta på Åland och skönt för husse och mig att vara barnlediga, något vi aldrig är annars. Men visst saknar man honom, massor!

Vi var till Hultsjön igår, en fin badsjö i närheten av Kumla. Det är ont om badvatten i Kumla. Hejja är en baddare, men Hilja plaskar som tusan! Undrar om en flytväst kan hjälpa henne? Harry håller sig helst så långt från vatten som han kan.

hejjaleksak
hiljaplask

Husse jobbar fortfarande så jag kan spendera dagarna på brukshundklubben utan att få dåligt samvete. Hilja tränar på slalom, vi kämpar på. Med hjälp av rara klubbkamrater ska vi väl få ordning på det. Hejja tränar på grunder och annat smått och gott. Vi har tagit hela gungan nu! Wohoo, jättebra! Ska försöka få det på film får ni se, hon är sjukt duktig!

Harry får träna han med, så han kanske blir nöjd hemma på kvällarna. Herregud den hunden har energi så det räcker till och blir över. Han är väldigt lugn på dagen, men på kvällarna blir han pestig! Måste försöka ge honom lite mer tid, lite trixträning skulle han må gott av tror jag.

Häromdagen var vi på klubben och körde tunnelrejs. Så himla kul! Harry nollade sitt första försök förstås, han är så ”enkel” att springa med. Det går ju inte speciellt fort numera, men säkert. Hejja fick också starta, Hilja stod över eftersom vi skulle träna bana sen. Att starta Hejja på tunnelrejs på 16 hinder kanske är knasigt eftersom hon max kört 7 hinder i taget innan, men det var bara att försöka.

Första försöket blev inge vidare, jag vågade inte springa! Svårt att veta hur en helt ny hund reagerar på alla tunnelingångar, hon är ju rätt färsk lilla tjejen. Andra försöket blev så mycket bättre och tredje försöket nollade vi! Wow, vilken stjärna!! Här får ni se en film:

Ikväll ska vi till klubben för att träna på bana, jag tycker att Hilja har haft bra fart och engagemang trots träning varje dag denna vecka. Framsteg kan man kalla det. Kanske att hon håller ihop för att gå kurs för Heidi Karanko i augusti, annars har jag Cocos och Hejja att använda mig av.

På tal om Cocos, hon har ju 6 ljuvliga valpar som snart är 6 veckor. Världens sötaste och Cocos är en så fin mamma. Det är speciellt en valp som är extra söt, Lill-Strimma. Titta bara:

Någon som är sugen på att söt tik, som har en stor chans att bli medium? Jag skulle vilja ha henne, men husse säger ju tvärnej konstigt nog. Men nu ska jag spana vidare på Guldagilitys livesändning och snora och snyta mig. Har blivit förkyld, något som typ aldrig händer mig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation