Hejja var på vallkurs förra lördagen hemma hos Thomas där vi gått vallkurs under sommaren och hösten. Förut har vi ju bara vallat något pass per gång, denna gång hann vi med fyra pass hos fåren. Och oj vad Hejja var duktig!!!

Det är så sjukt kul med vallning och nu när det känns som om vi förstår varandra och kan börja göra ”mer” saker så fattar man varför man blir fast. Känslan av kontroll i fårhagen (där vi inte alls är, men vi är på väg) slår nog allt.

Jag tycker Hejja är riktigt duktig, jag är glad för att hon är som hon är eftersom jag är nybörjare. Att vara nära fåren och när det blir för trångt tycker hon är lite jobbigt och blir osäker och kan göra rusningar mot fåren.

Vi började i lilla fållan, hon kändes lugn och fin. De andra passen var vi i 25an, som är mindre än en riktig 25a. I början höll vi i linan hela tiden, men eftersom allt flöt på så fint så vågade vi släppa den och kunde börja göra mer saker som att balansera, lägga på ligg och börja lära in kommandona höger och vänster som ska användas så småningom. Hon håller ett fint avstånd till djuren och lyssnar fint på mig. I flankerna är hon också fin och går ut ordentligt.

Vi ska valla mer! Nästa fredag ska vi till Minou på privatlektion och 2 november ska vi gå kurs för Thomas igen och 15-16 november ska vi gå kurs för Jonas Gustavsson. Jag har hört så himla mycket bra om honom så jag ser väldigt mycket fram mot kursen. Vi har även en kurs inbokad i april 2015. Det vi saknar är egna får att kunna träna på så vi kan bli duktigare…

Vem vill köpa mig en liten gård med lite mark och ett gäng får?

Här kommer en liten film, min finaste corder bollie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation