Flocken

 Matte och Harry på agilitytävling 2007, foto: Ylva Hagsted

MATTE heter Emma och är av årgång 1978. Jag är född på Åland, den lilla ön mellan Sverige och Finland. Bor numera i Kumla och jobbar som läare på en skola i centrala Örebro. Är mamma till gullungen Agust, född 1 augusti 2008.

Jag gillar agility, att träna och tävla, jobba med hemsidor, ta långa promenader, sovmorgon, godis och allt annat som gör livet glatt! Är rätt engagerad i olika hundgrejer, främst brukshundklubben samt agilityverksamheten. Jag är en glad, optimistisk och rolig tjej! Saker som gör mig mindre glad är insekter av alla dess slag, men det allra värsta är getingar.

Hundar och djur har alltid varit ett stort intresse. Innan jag flyttade från Åland så höll jag på med hästar och tävlade en del i hoppning. Att äga häst är rätt dyrt och tidskrävande så det blev en hund istället. Och agilityn är ett utmärkt komplement till hästhoppningen. Att vara tvåhundsägare är något jag alltid kommer att vara, det är helt underbart!

Husse och Hilja i Klitterhus, april 2009

HUSSE heter Andreas och är av årgång 1977. Han är född i de djupa skogarna i Småland. Andreas är nog den bästa hussen man kan ha. Han ställer upp i vått och torrt. En annan bra sak med husse är att han oftast tar morgonpromenaden med hundarna. Om Harry blir kissnödig så går han till sin husse och väcker honom, för att väcka matte går inte…

Husse följer med på tävlingar, utställningar och träffar. Han fotar, bär grejer och rattar bilen till rätt ställen. Men nu när vi fått Agust så får husse stanna hemma och vara barnvakt. Husse har en mycket viktig roll här hemma! Utan honom vore det inte lika enkelt med ett aktivt hundliv!

Agust på agilityträning, juli 2010, foto: Elisabeth Böhmer

LILLHUSSE heter Agust och är av årgång 2008. Agust gillar hundarna, speciellt Hilja. Han hänger gärna med till klubben och tränar hund. Han är en riktig agilityunge! Som två månadersbebis bevittnade han sin allra första agilitytävling. Matte hoppas förstås att han ska gilla agility när han blir stor.