Ojoj, full rulle. Här sitter jag med lite feber, för första gången på mångamånga år. Det har varit hektiska dagar, men jätteroliga förstås. Är totalt slut och jag som ska börja jobba imorgon?

Känns jättekonstigt att jag ska jobba, minns ju knappt hur man gör…

I fredagskväll var jag på klubben några timmar och förberedde för agilitytävlingen som gick av stapeln under helgen. Jag tror inte att ni som aldrig förberett en tävling kan ana hur mycket jobb det ligger bakom att ordna en tävling. För att inte tala om jobbet med att plocka undan allt är fixa i ordning efter tävlingen. När man funktionärat/tävlat en hel dag vill man inget annat än att bara sitta ner och vila…

Men egentligen är det så jäkla skoj att det inte gör så mycket. Det är så trevlig stämning på Kumla bk! Då blir jobbet kul!

Men först måste vi berätta om lördagen! Utställning i Askersund och sen den årliga kennelträffen på Harrys kennel Lilla Pirön. Det är inget man missar! Förra åretvar jag typ nyförlöst, men klart vi åkte! Utställningen var riktigt trevlig, trots att Harry inte fick något ck. Han skötte sig prima i ringen och var så söt och gullig! Mattes hjärta.

Bättre gick det då för Ture som jag visade. CK, 2 bh och CERT i stor konkurens! Ture är så rolig att ställa! Värmen påverkade honom rätt mycket så springandet blev lite segt. Men han skötte sig med ändå den äran! Jag kände på mig att Ture kunde vara domarens typ och jag såg att han kastade blickar mot Ture. Det gjorde att jag fick bra självförtroende och visade Ture lite extra bra.

Jag visade även Karins Joy. Vilken söt och rar liten tik, verkligen jättemysig!

Harrys kritik lyder som följer:

Complete scissorbite. Head with good skull.
Little short in muzzle. Good stop. Ears could
be better. May have little neck. Short back.
Good chest. Medium angulation. Too open
in front. Good movement. Little bit too low
tailset. Little loose in elbows.

Domare: Norman Deschuymere

Extra kul var det att Ellis import Inky fick CERT och således blev champion, samt BIM!. Båda certen till Pirön! Uppfödargruppen där Harry ingick fick HP, skoj! En bra dag för Pirön med andra ord!! Efter utställningen åkte vi till Pirön för mat, samkväm och busbusbus!

Harry och Inky fick vara tillsammans i sovrummet. Harry får ju inte busa eftersom han är skadad, sen kan han ju vara lite ful med. Men Harry och Inky hade skoj tillsammans! De andra hundarna lekte för fullt i trädgården, skojskojskoj sa Hilja! Hilja var dock ivrigt uppvaktad av Ivar och Hicke…

Helt slut var Hillebille när vi åkte hem! Men inte blev det någon vila för hemma hos oss väntade Åsa med sina toktassar och Bea med Soda, Heba och Trox! Mer bus! Hilja och Trox hade jätteskoj tillsammans! Vi tvåbenta hade också jätteskoj med hundsnack hela kvällen! Tack för en trevlig kväll tjejer! Det får vi göra om.

Söndag, idag alltså, började tidigt med funktionärande hela långa dagen på Kumlas tävling. I gassande solsken… Men mina bästa hundar hade det svalt och skönt i skuggan. De är sannerligen himla smidiga att ha med sig! Underbara jyckar!

Hilja och Basta fick gå en buspromenad på morgonen innan vi började tävlingen. Oj, vad skoj de två syrrorna har! De leker så fint ihop. Hilja har medandra ord lekt massvis i helgen. Nu ligger hon totalt utslagen i soffan, så trött! Lilla stumpan! Harry ligger också förstås i soffan, myskillen!

Bilder kommer, men knappast ikväll eftersom detär över 500 att gå igenom. Nu ska jag vila mig i soffan om jag ska orka jobba imorgon… Eller om jag ska fixa med bilder…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation