Igår fyllde Hilja plus syskon hela 6 månader!! Vart tog tiden vägen? Hur kan hon vara sex månader redan?

Idag åkte vi på utställning tillsammans med syrran Basta och förstås uppfödaren Biggan! Med den dåliga vägbeskrivningen så körde vi förstås fel, men folket i Hallstahammar är grymma! Vi stannade och frågade efter vägen och det slutade med att en kvinna åkte med oss en bit för att lotsa oss på rätt, gulligt!

Snart dags för husse Andreas att köpa en gps till sin älskade sambo?

Man borde ju tjäna ihop den rätt snabbt med tanke på att det kostar bensin att köra fel…

Väl framme så var det vår tur nästan direkt. Bara en kelpievalp i klassen innan. Faktiskt Hiljas (och Bastas) kusin, mamman var pappa Exos syster Wyhalla’s Emma. Jättesöt var hon och de fick busa lite efter vänstervarvandet.

När vi tog en kort promenad innan utställningen startade så såg jag en bekant! PinscherEgons matte! Jättekul att träffa Anette en snabb sväng, för hon är så rar! Hon har skrivit i sin blogg att hon tyckte att Harry var söt och verkade vara en med fart i. En snäll omskrivning av en pinscher på två ben och stretandes i kopplet, hohoho! Harry var superglad och taggad, men undrade förstås var agilitybanan var… För när man åker iväg tidigtmed en massa packning måste det innebära att man åker på agilitytävling!

Hilja skötte sig strålande måste jag säga! Vilken liten sötnos som sprang så fint och stod så tjusigt framför domaren. Hanteringen gick prima och domaren var väldigt trevlig. Lugn och fin med valparna och lät dem få den tid de behövde. Bra med en bra domare, det blir en fin upplevelse för hundarna då.

När domaren hade gått igenom båda syskonen så sa valde han Basta till segrare idag! Båda tjejerna fick förstås HP. Han tyckte att Hilja var duktig i ringen och uppförde sig bra, men Basta har bättre benstomme och därför vann hon. Han sa även (med en ledsen min) att Hilja är av den tunnare typen och kommer tyvärr att alltid vara det.

Jag förstår inte varför han såg så ledsen ut och beklagade sig, för mig gör det inget att hon är av den tunnare typen. Som tur är köpte jag henne inte för att ställa ut henne och en tunnare typ har ju bara fördelar i agilityn.  Sen ska jag förstås försöka göra henne till SUCH, för så pass fin är hon att hon ska bli champion.

Dagens kritik:

Vacker typ och helhet, på den tunnare sidan.
Vackert huvud, välburna öron, bra bett. Vacker hals.
Något rund i rygglinjen med sluttande kors.
Korrekta vinklar fram och bak. Önskar mer förbröst.
Rör sig bra. Härlig päls och färg.
Domare: Owe Wiman

 

Efter utställningen letade vi upp en öppen plats för att släppa hundarna på. Vi hittade en fin plats, lite blött i gräset. Hundarna hittade dock den leriga åker, mycket roligare att springa där än i gräset… Förstås… Fråga om de var leriga eller leriga…

Efter busstunden åkte vi till Finnbo för att bli behandlade. Harry fick sig en rejäl omgång idag och trots att det var jobbigt så var han jätteduktig! Mattes raraste prins! Bli bra snart! Han hade blivit bättre sa Maria när hon klämde igenom honom. Vi behandlade inte ens triceps idag, för den mådde bättre. Känns hoppfullt!

Just nu består Harrys dagar av isning, guppande på bollen, massage, korta promenade, isning, massage osv. Imorgon ska vi åka till Annalysen och diskutera vibrationsplatta samt vattentrask… Ser hur pengarna rinner iväg.. Tack gode gud för rehabbidrag från Sveland!

Nu lite bilder från dagen, sen soffan plus isning av triceps!

Lite bus efter bedömningen.

 

Basta i gruppfinalen! Hon blev grupp 2! Najs!

 

Syrrorna med sina rosetter! Fina va?

 

Bus bus bus,mamma Nano var också med.

 

Rena fina utställningshundar, fniss!

 

Fullt bus!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation