När man spenderar en hel dag på en utställning brukar det betyda att det gått bra. Det gjorde det inte för lilla Hillebille, men för Dixie gick det bättre! Jag fick äran att visa Dixie så därför blev vi kvar till finalerna.

Vi med kelpies var först ut. Domare var Kjell Carnbrand och han var väldigt trevlig med hundarna. Hilja hälsade glatt på honom och stod så fint under tandkollande och igenomklämmande. Hon sprang glatt med en del hoppa-upp-och-hugg-matte-i-armen-skutt. Nåja, några travsteg tog hon iaf. När vi ställde ut henne i somras sprang hon klockrent…

Däremot stod hon väldigt fint framför domaren, duktiga tjejen! Hilja tävlade mot syrrorna Basta och Busy och domaren placerade dem som följer: Basta först, Busy tvåa och Hilja sist. Endast Basta fick HP. Snålt! Hiljas kritik:

Feminin tikvalp. Bra huvud med fint uttryck, vacker hals,
stark rygg, kort brant kors. Utmärkt kropp och päls,
bra benstomme med passande vinklar. Kunde
tänka mig något mer drive i bakbenssteget.
Utmärkt temperament.

 

Jag tyckte att det var en väldigt fin kritik! Helt klart värd ett HP. Mattes finaste tjej ju! Vann kelpieslaget gjorde Vicke, Hiljas syrra. Basta blev BIM.

Jag visade även pinschern Dixie. Vilken härlig liten tjej! Så rar och mysig. Jag tog kopplet och hon sa ”Jaa, får jag vara med dig, vad skoj!”. Härlig attityd! Inte jättemånga pinschrar fixar att följa med en främmande människa glatt och med superkontakt!

Dixie var duktig i ringen och domaren gillade henne, HP och BIR-valp. Men i gruppfinalen var det tack och adjö direkt. Hon var lite trött, men gjorde det jag bad henne om. Tyckte även att hon sprang bättre i gruppfinalen än i den enskilda bedömningen. Roligt var det iaf, sötatse Dixie.

Nu ska jag spana in Dixies sida och se ifall det kan finnas någon bild man kan sno! Javisst kunde man det.

Bilder från dagens utställning

 

Sötaste Hilja!

 

Snyggaste Hilja!

 

Hilja!! Hahahahahaha!

 

Kelpieligan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation