I slutet av året brukar många sammanfatta tävlingsåret, så gör även vi. Det har hänt mycket roliga saker så detta inlägg kommer nog att bli skoj att skriva. Här kommer årets viktigaste händelser! Jag kanske missar någon träff eller så, men det mesta borde vara med! Varning för långt inlägg!

JANUARI

Året inleddes på Åland, vackert vinterväder! Annars bestod början av januari mest att ivrigt vänta på att Nano skulle valpa. Skulle det finnas någon liten kelpietjej i magen till mig? Harry och jag gick på privatträning för Camilla Brundin, mycket lärorikt och ett stort steg framåt för oss som ekipage.

6 – Trevlig Piröträff med bus och viltspår i snön.

11 – Efter lite dramatik (som inte var av allvarlig art) så föds det 7 stycken valpar, tre tikar och fyra hanar. En av dem blir min lilla Hilja! Äntligen, glädjen visste inga gränser.

24 – Första besöket hos Hilja! Ett av många, eftersom jag bor ca 10 minuter från Biggan. 

25 – Månadstävling Kumla bk, två disk blev resultatet.
 

           

 

FEBRUARI

Många besök hos Hilja och hennes syskon blev det. Även privatträning för Camilla. Dessutomhade Kumla bk och Pinschersektionen sina åremöten. Jag sitter med i Pinschersektionens styrelse, årsmötet gav oss ingen ansvarsfrihet men ville lustigt nog ha in oss igen… Jag lärde Harry att stå på frambenen, film finns här.

22 – Månadstävling Kumla bk, en disk och ett lopp med fem fel.
 

          

 

MARS

Denna månad fick äntligen Hilja komma hem. Ett helt nytt liv börjar! Att leva med en valp samt en sex månader gammal bebis är inte det lättaste, men det går!

3 – Bumerangs Bizzie Bee aka Hilja blir bestämd. Det blir den lilla tjejen med gult halsband.

8 – Hilja flyttar hem!

13 – Första numret av Pinscherfnatt kommer ut!

17 – HARRY 6 ÅR! Klicka här.

29 – Månadstävling Kumla bk, två disk.
 

         

 

 APRIL

I början av april hade jag en liten downperiod och kände mig rätt värdelös som hundtränare… Som tur är så fick jag massor av pepp från er bloggläsare och blev genast på bättre humör! Att leva med pinscher är som att ständigt åka bergochdalbana. Vi firade påsk i Skåne, Hiljas första långresa. Det gick hur bra som helst och hon uppförde sig så bra. Harry knasade ur på Kumla bk, var allmänt låg och gjorde sin matte förtvivlad…

17-19 – Agilityläger på Finnbogården! Hur underbart som helst. Roligt, roligt, roligt mest hela tiden! Tusen tack Maria för att du öppnade ditt hem för tokiga pinschrar med lika tokiga ägare!

20 – Kurs för Fanny Gott, Running contacts.

23 – Månadstävling Kumla bk, startade inte ens… Var till och med så illa att jag hade blogguppehåll i över en vecka. Det var det där med bergochdalbanan.
 

         

         

 

MAJ

Harry avgjorde sitt öde på säsongens första agilitytävling, han skötte sig prima och jag orkade kämpa vidare! Vi jobbade massor med Harrys rädsla för Kumla bk och fick ordning på det.

2 – Agilitytävling Västerås KK. Två disk blev resultatet, men en mycket bra insats av oss båda, film på första loppet finns här.

7-8 – Kurs för Jenny Damm. Wow wowo wow sammanfattar det rätt bra!

9 – Utställning i Larv, Harry fick ck, placerad 4 i bästa hane. Visade även Ivar.

16 – Agilitytävling Köping HU. Disk i hopploppet och 20 fel i agilityloppet.

21-22 – Agilitytävling Gnällrejset Örebro/Kumla. Uppflytt till hoppklass II! Torsdagens lopp bjöd på en nolla i hoppklass och därmed uppflytt till klass II, samt 20 fel i agilityklassen. Fredagens lopp innebar en disk i hoppklass II samt 5 fel i agilityklassen. Film på hoppklass I och hoppklass II.

23 – Mysig valpträffmedkennel Bumerang.

28 - Månadstävling Kumla bk. VINST! 5 fel på balansen fick vi, men vi vann ändå. Andra loppet valde jag att diska oss eftersom jag belönade kontaktfälten med köttbulle.
 

         

 

JUNI

Mycket agility i början av månaden. Sedan blev det en paus och semester för både två och fyrbenta. Skönt att bara vara. Jag fortsatte dock flitigt med Harrys kontaktfältsträning som jag äntligen tagit tag i.

4 – Agility-KM Kumla bk, dubbeldisk av oss.

6 – Agilitytävling Frövi bk. Hopp II blev en disk och agilityklass I resulterade i 10 fel. Film på agilityloppet hittar du här.

7 – Agility-DM Närke. Vi kom i mål i båda lopp och slutade på en 11:e plats. Kul!
 

         

 

JULI

Det som inte fick hända hände – Harry skadade sig. Många turer till ReDog samt Maria för behandling. Typiskt! Harry skadade sig på grund av att jag nötte slut på honom med all kontaktfältsträning… Så denna månad gick åt till rehab, rehab och rehab.

9 – Besök på ReDog. Mycket intressant och verkligen värt pengarna.

12 – Hilja på utställning, får sitt första HP men blir slagen av syrran Basta.

19 – Mälarpinschern! En underbar dag trots att Harry kom sist i championklassen.
 

         
 

 AUGUSTI

Återbesök på ReDog, Harry blev inte helt friskförklarad. Vattentrask samt vibbplatta skulle användas flitigt för att bygga upp Harrys muskler igen. En jobbig period eftersom Harry hatar detta. Men nödvändigt. Började jobba 10 augusti, kändes konstigt och roligt. Vi blev medlemmar i ett agilitylag jag och Harry! Superkul att de ville ha med oss!

5 - Besök på ReDog. Harry mådde bättre, men blev inte friskförklarad.

9 – Årlig kennelträff på Pirön samt utställning i Askersund. Underbart trevligt. Harry blev utan ck, men Ture som jag visade gick det bättre för, CERT!

12 – Harry blir friskförklarad!

27 – Månadstävling Kumla bk. Två disk, men jättebra lopp ändå.
 

         

 

SEPTEMBER

Ojoj, denna månad var rätt intensiv. Mycket agilitytävlingar. Jättekul, men samtidigt rätt slitigt att stiga upp så tidigt varje helg. Harrys träning gick bra och vikten hamnade på rätt. Han hade ju gått upp lite under tiden han var skadad.

12-13 – Agilitytävling Karlstad. Vår första agilitypinne!! Jag var superlycklig över det loppet, det kändes så bra. På lördagen så diskade vi oss i båda lopp, på söndagen diskade vi oss i Hopp II samt tar en andra placering med pinne i agilityklass I. Film hittar du här!

19 – Agilitytävling i Söderköping. Disk i båda klasserna.

20 - Agilitytävling på Stockholm Södra, premiär för laget. Det går superbra, Harry blir lagets bästa hund i agilityklassen och diskar sig i hopploppet, dock med ett mycket snyggt lopp! Film hitar du här.

26 - Agilitytävling i Katrineholm. Disk i hopp II och en retlig femma i agility I. Film från agilityloppet hittar du här.

27 – Agilitytävling i Laxå, endast agilityklass I. Blä,en disk.
 

         

 

OKTOBER

Tävlingssäsongen lugnar ner sig, både tråkigt och skönt. Nu har man äntligen tid till att göra annat på helgerna, som att spåra tillexempel. Oktober innebar många spår, både viltspår samt personspår. Hilja får bara personspår förstås.

4 – Agilitytävling i Frövi, endast agilityklass I. Disk på en svår bana! Alla utom en diskade sig i largeklassen. Vi körde även ett öppen agilitylopp som resulterade i en femma och en fjärde plats. Film finns här, agilityklass I och öppen agility.

18 – Månadstävling Kumla bk. Kom tvåa och gjorde en nolla i den lätta klassen. Grymt kul!
 

         

 

NOVEMBER

En del spårande även denna månad. Gäller att passa på när man har tid. Älskar att viltspåra, det är så skoj, men tidskrävande… Säsongens sista agilitytävling gick av stapeln i slutet på november. Inget vidare resultat, men en mycket trevlig dag hade vi iaf!

7 – Jag besökte vargarna på Kolmården, en mycket häftig upplevelse.

8 – Hilja börjaratt löpa, stora tjejen! Får samtidigt uvi som blir bramedhjälp av lite c-vitamin.

15 – Utställning för Hilja, valpklass. Blir utan HP denna gång.

22 - Agilitytävling i Karlstad, endast agilityklass. 20 fel samlar vi på oss innan vi går i mål.

28 – Besök hos kennel Conspirol, för att umgås med pinscherfolk samt mysa med valpar.
 

         

 

DECEMBER

Inga tävlingsresultat från denna månad. Istället börjar jag planera för nästa år, har redan bokat in två tävlingar i januari, bara agilityklass I. Nästa år ska även Hilja debutera, förhoppningsvis i både lydnad och agility. Kanske vi hinner att klämma in ett spår också och någon utställning. Ser fram emot nästa år! Vi har bara slappat och promenerat i december, och tränat i ridhuset på söndagar förstås. Samt någon träff med Hiljas syskon. Ni ser, helt sysslolösa är vi inte!

Vi vill önska alla våra läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation